2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A trieszti tornára koncentrál a férfivízilabda-válogatott

2016. március 22., kedd 20:27

Az első négyben kell végeznie a magyar férfivízilabda-válogatottnak a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán. A 16 fős keretből 13 utaznak majd Olaszországba április elején.

A Komjádi uszodában folytatja a felkészülést a férfivízilabda-válogatott a trieszti tornára, ahonnan az elődöntősöknek egyenes út vezet a riói olimpiára. Magyarország Kanadával, Franciaországgal, Oroszországgal, Szlovákiával és Romániával szerepel egy csoportban.

„Tudjuk, hogy a 6. mérkőzésünk lesz a legfontosabb. Ehhez megkönnyíthetjük a saját dolgunkat azzal, hogy csoportelsők vagyunk, de természetesen nem garancia ez sem, hiszen mikor egy mérkőzés dönt a sorsunkról, akkor ott már nem számít, hogy mi volt előtte vagy mi lesz utána. Akkor az az egy a lényeg, úgyhogy mi próbálunk arra készülni, hogy azon az egy mérkőzésen legyünk majd a legjobb állapotban és ne befolyásoljon minket, hogy addig mi történt a csoportmérkőzéseken. Papírforma szerint az ellenfelek gyengébbek, mint mi, de előfordulhat, hogy éppen aznap valamelyik ellenfelünknek jól jön ki a lépés, de ez nem befolyásolja azt, hogy a hatodik mérkőzést mindenféleképpen meg kell, hogy nyerjük” – mondta Benedek Tibor. A csapatkapitány azt mondta, hogy győzni mennek Triesztbe.

„Valóban a legfontosabb mérkőzés április 8-án lesz, a negyeddöntő. A sorsunk a saját kezükben van, hiszen, ahogy mondtam, ha az azt megelőző öt meccset megnyerjük, akkor erre a mérkőzésre sokkal nagyobb esélyünk, hogy megnyerjük, mintha a spanyol vagy az olasz csapattal találkoznánk ott. Persze ehhez az is kell, hogy ők is az első két helyen végezzenek a másik csoportban. A lényeg az, hogy én most a negyeddöntőig látok. Azt a hat napot kell nagyon koncentráltan lejátszani, megnyerni a meccseket, és nem fogunk ott megállni, hanem már meg is akarjuk nyerni a tornát” – fogalmazott Varga Dániel vízilabdázó.

A kvalifikációs tornát április 3–10. között rendezik, a B csoportban Olaszország, Spanyolország, Németország, Hollandia, Kazahsztán és Dél-Afrika mérkőzik egymással.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!