2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A MOB-elnök figyelmeztette az olimpikonokat

2016. július 7., csütörtök 19:33, frissítve: csütörtök 20:02

Letették az ünnepélyes esküt a Rio de Janeiróba utazó olimpikonok. A Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen Áder János köztársasági elnök felidézte, hogy Magyarország hagyományosan sikeres az olimpiákon. Borkai Zsolt MOB-elnök figyelmeztette a sportolókat: zéró toleranciával járnak el a doppingolókkal szemben.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az eseményen nem hagyta szó nélkül a tiltott szereket. A 2004-es athéni játékokon két magyar atlétát is megfosztottak doppingvétség miatt a bajnoki címtől.

„Pontosan tudjátok a MOB álláspontját doppingügyben. Következetesen képviseljük a zéró tolerancia elvét, ami a gyakorlatban többek között azt jelenti, hogy mindent megtettünk és megteszünk a becsülettel, tisztán készült sportolók védelme érdekében, egyben a leghatározottabban fellépünk a megtévedt, csaló sportolókkal szemben. Mindannyiunk közös érdeke, hogy ne árnyékolhassa be doppingügy a riói magyar csapat szereplését” – emelte ki beszédében Borkai Zsolt.

Az ünnepélyes eskütételen részt vett a köztársasági elnök is, aki felidézte a dicső múltat. „Az olimpiai eszméhez való hűségről pedig mindent elmond az elmúlt 120 év teljesítménye. 168 arany, 146 ezüst, 166 bronzérem és 464 további pontszerző hely. Az összesített éremtáblázaton Magyarország a nyolcadik” – sorolta Áder János államfő.

Az eskü szövegét Földházi Zsófia és Marosi Ádám öttusázok mondták elő.

A 31. nyári olimpia augusztus 5-én kezdődik Rio de Janeiróban, Brazíliában. A magyar csapat jelenleg 162 fős, a létszám addig még bővülhet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!