2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A magyar csapat nélkül el sem lehetett képzelni a riói olimpiát

2016. április 11., hétfő 17:37, frissítve: hétfő 18:55

Hazatért a trieszti olimpiai selejtezőtornát megnyerő magyar férfi vízilabda-válogatott. Benedek Tibor együttese a döntőben Olaszországot verte 10-8-ra, és ezzel kint vannak az olimpián.

Busszal érkezett Triesztből a magyar vízilabda-válogatott a Margitszigeti Széchy Tamás uszodához. Benedek Tibor csapatának a kvótaszerzéshez az első négyben kellett végeznie olimpiai kvalifikációs megmérettetésen, de végül meg sem álltak a tornagyőzelemig.

„Mindenképpen egy nagy sikernek tartom, annak ellenére, hogy magunknak köszönhettük, hogy az utolsó pillanatig vártunk a riói kvótával, de végül nagy nehezen megszereztük, és ez biztos, hogy lelkileg a csapatot, illetve a játékosokat meg fogja erősíteni, hogy egy ilyen nehéz helyzetben helyt álltak, úgyhogy én nagyon örülök ennek az eredménynek. Nem lehetett elképzelni a magyar csapat nélkül a riói olimpiát, és természetesen ott is vagyunk” – jelentette ki Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A csapatkapitány szerint az együttes sokat lépett előre Triesztben. „Objektív és szubjektív eredménye is van a tornának. Az objektív az, hogy megnyertük, ami magában foglalja azt, hogy kijutottunk Rióba. Ez volt a legfontosabb. Mellékhatásként mellesleg szerintem nagyon sokat fejlődtünk is, ez meccsről meccsre látható volt, a csapat játéka is sokkal kerekebb lett, és maga a csapatnak a kohéziója is erősödött” – jegyezte meg Varga Dániel pólós.

A döntő után az olimpia csoportbeosztásait is kisorsolták. A magyar válogatott a világbajnoki címvédő Szerbiával, Görögországgal, Brazíliával, Ausztráliával, valamint Japánnal szerepel együtt az A csoportban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!