2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Célpont 00:10

A legjobb nyolc közé jutott Fucsovics Münchenben

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 20:53

Bejutott a negyeddöntőbe Fucsovics Márton az 501 ezer euró (157 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás tenisztornán.

A világranglista 61. helyén álló magyar a nyitókörben az argentin Guido Pellát búcsúztatta, míg a 16 között Marco Cecchinatóval találkozott. Az olasz teniszező vasárnap nem kis meglepetésre megnyerte a budapesti ATP-tornát, amelynek főtáblájára csak szerencsés vesztesként jutott fel a selejtezőből, és sikerével 33 helyet javítva az 59. lett a rangsorban.

A 26 éves magyar alaposan megküzdött az első szettben ellenfelével, aki 3:0-ra elhúzott, ám ezt követően kétszer is elvesztette az adogatását. Fucsovics 5:4-nél nem tudta kiszerválni a játszmát, ám a rövidítésben második szettlabdáját már értékesítette.

A folytatás jóval simábban alakult, Fucsovics 3:0 után csak egy gémet engedélyezett riválisának, és 1 óra 28 perc elteltével győzött.

„A játékommal eddig sem volt különösebb baj, csak kellett egy kis idő, hogy minden a helyére kerüljön, meg persze az előző napi sikerélmény is jót tett az önbizalmamnak” – értékelte a mérkőzést közösségi oldalán Fucsovics.

A pénteki negyeddöntőben a német Maximilian Marterer (73.) következik, aki a vártnál simábban verte a harmadik helyen kiemelt argentin Diego Schwartzmant (16.).

Fucsovics és Marterer eddig kétszer találkozott egymással, 2015-ben a wroclawi challenger-tornán a magyar nyert 3:6, 7:6, 7:6-ra, majd idén Miamiban az első fordulóban a balkezes Marterer bizonyult jobbnak 6:4, 6:4-gyel.

„Nem gondolkodtam rajta, hogy ki lenne jobb következő ellenfélnek, Schwartzmannal még nem játszottam, Marterernek pedig esetleg vissza tudnék vágni a Miamiban elszenvedett vereségért” – fogalmazott a magyar játékos.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Fucsovics–Cecchinato (olasz) 7:6 (7-5), 6:1
Marterer (német)–Schwartzman (argentin, 3.) 6:4, 6:2

Fucsovics a bosnyák Mirza Basiccsal az oldalán búcsúzott a negyeddöntőben búcsúzott küzdelmektől, miután 6:1, 6:1 arányban kikapott az első helyen kiemelt Lukasz Kubot, Marcelo Melo lengyel, brazil kettőstől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!