2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A Kishamis megnyitotta a vitorlásszezont

2017. május 13., szombat 19:07, frissítve: szombat 20:03

Vitorlát bontottak Balatonfüreden, ezzel hivatalosan is megkezdődött a 2017-es vitorlásszezon. A hajósok 77 éve tartják a hagyományt, hogy ezen a napon felvonják a nemzeti lobogót és megkoszorúzzák a Balatont.

Felvonták a zászlót, és koszorút dobott a vízbe a Kishamis nevű hajó legénysége, ezzel elindították az idei vitorlás évadot. Magyarország idén 7 nemzetközi vitorlás versenynek is otthont ad, ami a sportért felelős államtitkár szerint nagy sportdiplomáciai siker.

„Tihanyban megrendezésre kerül a Finn Masters Európa Kupa, a Balatonfüredi Laser Európa Kupa, a Naviga Modellvitorlás Világbajnokság, és támogatjuk a balatonföldvári Finn Dingi olimpiai hajóosztály világbajnokságot is” – sorolta Szabó Tünde.

Idén 150 éves a Balatonfüredi Yacht Club, ebből az alkalomból emléktáblát avattak. Hazánk első vitorlásklubjának alapító elnöke volt Batthyányi Ödön. A füredi egyesület ma is nagy szerepet vállal az utánpótlás-nevelésben. Az elmúlt év a sportág egyik legsikeresebb éve volt – mondja a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

„Három olimpikonunk állt helyt Rióban, és minden reményünk megvan arra, hogy a jövőt illetően, a tokiói olimpiára való felkészülés során Tokióban újabb hasonló eredményeket tudjon a Magyar Vitorlás Szövetség magáénak, ami azt gondolom, hogy minden idők legjobb teljesítménye” – fogalmazott Kollár Lajos elnök.

A vitorlabontó ünnepség után rajtolt el az első idei verseny, a túrafutamra 173 hajó nevezett. Köztük van például a Sirocco is, a 70 éves vitorlás a balatoni versenyeknek még mindig aktív szereplője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!