2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

A fehéroroszokat is könnyedén verte a kéziválogatott

2017. október 1., vasárnap 16:13, frissítve: vasárnap 17:27

Hét góllal győzött a magyar női kézilabda-válogatott Fehéroroszország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában. A magyarok szerdán Koszovó 37-12-es legyőzésével kezdték a sorozatot.

Kim Rasmussen együttese a mérkőzés elején sokat hibázott, ezért a szövetségi kapitány a tizedik percben, 4-2-es hátránynál időt kért. A hazaiak sem játszottak jól, ezért nem volt magas a színvonal, a két kapus viszont remekül védett. A magyarok az első félidő második felében Görbicz Anita irányításával öt gólt szereztek, és egyet sem kaptak, így a szünetre megnyugtatóvá vált az előny (8-12).

A fehéroroszok a második felvonásban is pontatlanul kézilabdáztak, így a magyarok előnye folyamatosan nőtt (11-18), mert bár a kidolgozott, tervszerű akciók hiányoztak a támadásban, Bíró Blanka továbbra is kiválóan védett. A hajrában nem változott a játék képe, a magyar válogatott végül magabiztosan győzött.

A magyar együttes márciusban a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia ellen folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban.

A csoportok első két helyezettje, valamint a hét legjobb harmadik jut ki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont.

Női Eb-selejtező, 2. forduló, 7. csoport:

Fehéroroszország–Magyarország 18-25 (8-12)
A magyar gólszerzők: Görbicz 6, Klivinyi, Szöllősi-Zsácsik 4-4, Bódi 3, Kisfaludy, Kovács A., Schatzl 2-2, Kovacsics, Mayer 1-1

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!