2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

70 év fölötti „vasemberek” is rajthoz álltak Budapesten

2015. augusztus 22., szombat 19:17, frissítve: szombat 21:00

Több mint 20 kilométer futás, 90 kilométer kerékpározás és csaknem 2 kilométer úszás. Ez várt arra az 1500 versenyzőre, akik indultak a mai Ironman 70.3 elnevezésű triatlonversenyen Budapesten. A viadal nemcsak sportértéke miatt fontos, de a turizmus szempontjából is komoly nyereséget jelent a fővárosnak.

60 országból mintegy 1650-en indultak a második budapesti Ironman 70.3 viadalon. Az indulók között minden korosztály képviseltette magát. Akadt olyan, aki 70 év fölött is rajthoz állt.

„Ironmanen 47 évesen indultam először, az egy másik, az a klasszikus Ironman-táv volt. Ez egy Ironman nevű verseny, aminek a távja rövidebb annál, ezen meg tavaly indultam itt először, mert Magyarországra ők akkor jöttek be” – mondta Szebeni Endre triatlonista.

A verseny távja 70,3 mérföld, ami 113 km-t jelent. Ez 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és egy fél maratoni futásból áll. Az útvonalat úgy alakították ki, hogy a versenyzők megismerkedhessenek Budapest legfontosabb látványosságaival is. A magyar főváros tavaly világ legjobb Ironman-versenyét rendezte meg, de Kropkó Péter szerint idén sikerült még tovább javítani a verseny színvonalát.

„Óriási siker ez a verseny, hiszen, mint ahogy te is említetted, 60 feletti országból vettek részt ezen a versenyen, de a háromnapos rendezvényen majd 10 ezer induló lesz a versenyen. Ugye, tudjuk, hogy ez egy tömegsportrendezvény, amiben van egy kis élsportbeütés, 60 profink van, ez is óriási siker, hiszen már a volt világbajnok új-zélandit várjuk már ebben a pillanatban, és találunk itt a legjobb 10 között magyar versenyzőt is, és találjuk utánuk a 99 százalék amatőr mezőnyt” – mondta a Hír TV-nek Kropkó Péter, az esemény fő szervezője, 51-szeres Ironman.

Elsőként végül az új-zélandi Terenzo Bozzoni szakította át a célszalagot, míg a legjobb magyar versenyző Hankó Dávid volt, aki a 4. helyen futott be.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!