2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott kastélyok - Aranyszőnyeg - A gernyeszegi Teleki-ház

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Vizsgázik az új gólvonal-technológia a vb-n

Vad II István emlékezetes hibája is szerepet játszhatott abban, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a számítógép segítségét kéri a gólok megítélésénél – egy korábbi magyar játékvezető szerint. A Stopper a brazíliai labdarúgó-világbajnokság kulisszái mögé tekintett be.

Dél-Afrikában még Kassai Viktor és csapata is részt vett, az idei világbajnokságon viszont már nem lesz magyar játékvezető. Így a történelmi újításnak számító gólvonal-technológiát sem próbálhatják ki élőben. Ennek lényege,  ha a labda áthalad a gólvonalon, a játékvezető jelzést kap az órájára, amivel kiszűrhető az emberi tévedés. A 2012-es Eb-n épp a magyar játékvezetői csapat esete mutatott rá arra, hogy hatan sem képesek mindig kiszűrni a hibát. „Vad II István esete nem volt jó reklám azon az Európa-bajnokságon. Hiszen egy olyan gólt nem adtak meg, ami gól volt. És az ilyen esetek mindig lökést adnak afelé, hogy akkor lehet, hogy nem ez a jó megoldás? Akkor menjünk a gép felé! Így a gépet preferálja a FIFA” – mondta Bede Ferenc korábbi játékvezető.

Hogy hány gól esik majd a világbajnokságon, egyelőre megjósolhatatlan. Ami viszont biztos: a sportszergyártón nem múlik majd semmi – legalábbis az Újpest kupagyőztes kapusa szerint. Balajcza Szabolcs azt mondja: a korábbiakhoz hasonlóan most is kiszúrtak a kapusokkal, amikor a vébé hivatalos labdáját megalkották – igaz, nem annyira, mint négy éve. „Az új labda talán annyira nem szitál. Ez is gyors labda, és kicsit, mintha könnyebb is lenne. Egyik sem az én kedvenc labdám, sőt talán a kapusok nevében nyilatkozhatok, hogy ez a sportszergyártó cég, amely ezeket a labdákat gyártja, nem a mi kedvencünk” – mondta Balajcza Szabolcs.


A sportszergyártó hazai marketingigazgatója ugyanakkor azt mondja, az új labdát két és fél éven át tesztelték és nagyon jó visszajelzéseket kaptak róla. Az új labda és a gólvonal-technológia június 12-étől, egy hónapon át vizsgázik Brazíliában.

A Stopper egy egész műsort szentel a csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokságnak 21.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!