2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Vízilabda-Eb: bronzérmes a női válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott a harmadik helyen végzett a budapesti Európa-bajnokságon, miután a szombati bronzmérkőzésen 10-9-re legyőzte az olasz csapatot. Merész András együttese így a 2012-es eindhoveni kontinensviadalon, illetve a tavalyi barcelonai világbajnokságon szerzett bronzérme után ismét felléphetett a dobogóra. A margitszigeti Eb-döntőt Spanyolország nyerte, miután 10-5-re verte Hollandiát.

Bujka Barbara szerezte a magyar női vízilabda-válogatott első gólját az olaszok ellen, amikor már kétgólos előnyben volt az ellenfél az Eb bronzmeccsén. Az első negyedet 3-2-re nyerte Olaszország. A második 8 percben viszont parádézott a magyar csapat. Antal Dóra bombájával egyenlített Magyarország, majd a fiatal Illés Anna szerezte meg első gólját az Európa-bajnokságon. Az olasz egyenlítés után ismét Antal talált be. A szünetben 7-4 volt ide, de a harmadik negyedben az olaszok ledolgozták hátrányukat. Lélektanilag fontos pillanatban Kisteleki Dóra gólja hozta vissza a magyar vezetést. Szűcs Gabriella találatával pedig már kétgólos volt a magyar előny. A végeredmény 10-9 lett Magyarország javára, Merész András csapata újabb bronzérmet szerzett egy nagy tornán.

A szövetségi kapitány a kapuban ezúttal Gangl Edinát szerepeltette, aki több remek védést bemutatott. „Azt gondolom, hogy amikor kellett, akkor fontos védéseim voltak. Elég hullámzó volt, úgy érzem, a teljesítményem. Van még hová fejlődni. De amikor nekem nem ment, akkor ott volt egy-egy blokk. Úgy érzem hogy csapatként tudtunk győzni” – értékelt Gangl Edina.

Merész András úgy érzi, sok emberrel sikerült megszerettetni a női vízilabdát. „Egy érmet talán nem kell megmagyarázni. Egy érem, az nagyon klassz dolog. Persze szerettünk volna még jobbat és még nagyobbat. Egyébként nem tudom elképzelni, hogy ha döntőt játszunk akkor ez a közönség még nagyobb hangerővel tudna szurkolni. Óriási hangerővel buzdított, végig velünk volt, nagy öröm volt. Öröm volt nekem is látni, hogy gyakorlatilag teljes telt ház lett végre a női meccseken. Úgyhogy én azt gondolom, hogy akik a vízilabda fölött kongatják a vészharangot, azoknak körül kell néznie, és azt kell kitalálnunk, hogy lehet ez megismételni” – mondta a szövetségi kapitány.

Kisteleki Dóra csillogóbb érmet szeretett volna és már a riói olimpiára koncentrál. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy igen. Nyilván így, hogy egy vesztes elődöntő után vagyunk, igen, elégedett vagyok. De ebben a csapatban több van, nem baj, megyünk tovább. A cél Rio, úgyhogy nincs megállás, dolgozni kell tovább” – mondta.

A nőknél az Európa-bajnoki címet Spanyolország szerezte meg, miután a döntőben 10-5-re verte Hollandiát.

A férfiak vasárnap este Szerbia ellen az aranyért szállnak vízbe az Európa-bajnokság utolsó meccsén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!