2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Sport

Vitorlázás: Berecz Zsombor világbajnok, Érdi Mária olimpiai kvótát szerzett

Érdi Mária Laser Radialban kvótát szerzett a 2020-as tokiói olimpiára az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon. Berecz Zsombor aranyérmet nyert a Finndingi hajóosztályban csütörtökön a dániai vb-n.

  • Vitorlázás: Berecz Zsombor világbajnok, Érdi Mária olimpiai kvótát szerzett

Berecz Zsombor aranyérmet nyert a Finndingi hajóosztályban csütörtökön a dániai Aarhusban zajló olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon.

A magyar szövetség honlapja szerint a csütörtöki éremfutam 6 csomós szélben indult, ami később 10 csomó körülire erősödött. A napot az összetett második helyéről kezdő Berecz végig vezetve, minden bójánál elsőként fordulva megnyerte a zárófutamot, a korábban élen álló, címvédő Max Salminen pedig csak a hetedik helyen ért célba, így a magyar sportoló megelőzte őt összetettben.

A tavalyi, balatonföldvári vb-n ötödik Berecz már szerdán - első magyarként - kvótát szerzett a 2020-as tokiói játékokra, most pedig a magyar vitorlássport első világbajnoki aranyérmese lett aktív olimpiai osztályban.

A 32 éves versenyző eddigi legnagyobb sikerét a 2016-os Európa-bajnokságon érte el, melyen ezüstérmet nyert. Aarhusi szereplése azt jelenti, hogy pályafutása negyedik olimpiájára készülhet: 2008-ban Pekingben a 29., 2012-ben Londonban a 21. lett Laserben, míg 2016-ban Rióban a 12. helyen végzett Finndingiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!