2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Sport

Vingegaard megvédte címét a Tour de France-on

Jonas Vingegaard címét megvédve diadalmaskodott a 110. Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, amelynek vasárnapi záróetapján a belga Jordi Meeus győzött a Champs-Élysées-n.

  • Vingegaard megvédte címét a Tour de France-on

A Jumbo-Visma 26 esztendős dán bringása mögött az UAE két kerékpárosa zárt a dobogón: az ugyancsak kétszeres győztes szlovén Tadej Pogacar a legjobb fiatalt illető fehér trikót érdemelte ki, míg a brit Adam Yates a harmadik helyet szerezte meg ikertestvérét, Simont megelőzve.

A pontverseny zöld trikóját a belga Jasper Philipsen, a hegyi pontverseny első helyezettjét illető pöttyös trikót az olasz Giulio Ciccone érdemelte ki.

A 110. Tour de France vasárnap a Saint-Quentin-en-Yvelines-ből induló 115,1 kilométeres szakasszal zárult a Champs-Élysées-n. A táv első fele a hagyományoknak megfelelően az ünneplésről, pezsgőzésről szólt. Amikor megkezdődtek a szökési kísérletek, Pogacar is próbálkozott, de a mezőny senkit nem engedett el, így a várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött.

Mathieu van der Poel ezúttal is tökéletesen vezette fel a sprintet a csapattársának, Philipsennek, csakhogy az idei viadalon négy etapsikert számláló versenyzőt meglepte Dylan Groenewegen egy hosszú hajrával. Ebből Meeus profitált igazán, mert Philipsen bár közel járt ahhoz, hogy ledolgozza egy kerékpárhossznyi hátrányát az utolsó métereken a riválisaival szemben, végül honfitársa néhány centivel előbb haladt át a célvonalon.

Jövőre a párizsi olimpia miatt a verseny befutója - először a viadal történetében - nem a francia fővárosban, hanem Nizzában lesz. A férfiak záróetapja előtt kezdődött meg a nyolc szakaszból álló női Tour de France, amelynek nyitányát a belga Lotte Kopecky nyerte.

Eredmények:

21. (utolsó) szakasz, Saint-Quentin-en-Yvelines - Párizs, Champs-Élysées, 115,1 km:

1. Jordi Meeus (belga, BORA-hansgrohe) 2:56:13 óra

2. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Deceuninck) azonos idővel

3. Dylan Groenewegen (holland, Jayco-AlUla) a. i.

Az összetett végeredménye:

1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 82:05:42 óra

2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 7:29 perc hátrány

3. Adam Yates (brit, UAE 10:56 p h.

4. Simon Yates (brit, Jayco-AlUla) 12:23 p h.

5. Carlos Rodríguez (spanyol, Ineos Grenadiers) 13:17 p h.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!