2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Sport

Világszerte egymillióan követik majd a Super Bowlt

Már gőzerővel készülnek Atlantában az amerikai foci nagydöntőjére, a Super Bowlra. A vasárnapi finálét világszerte egymilliárd ember követi. A helyszínre egymillió szurkolót várnak, ebből 70 ezernek jut hely a stadionban. A biztonságra idén is kiemelten figyelnek.

  • Világszerte egymillióan követik majd a Super Bowlt

Fegyveres őrök strázsálnak az atlantai Mercedes-Benz Stadion oldalában. Itt tartják vasárnap a világ egyik legnagyobb sporteseményét, az amerikai futballbajnokság nagydöntőjét, a Super Bowl-t. A városba több mint 1 millió embert várnak a hétvégére. A hatóságok komolyan készülnek az eseményre, de nem csak a fizikai biztonságra ügyelnek.

„Már előzetesen vizsgáltuk a gyanús jegyüzéreket és büszkén mondhatom, hogy az erőfeszítéseinknek hála 33 személyt őrizetbe vettünk. Emellett kiképeztünk állami és helyi szereplőket, hogyan szúrják ki a jegyüzéreket” – mondta Kristjen Nielsen, belbiztonsági miniszter.

A mérkőzésen a New England Patriots és a Los Angeles Rams csap össze. A kosok először játszanak a Super Bowlban, mióta a Los Angelesbe költöztek. A csapat mindössze 33 éves vezetőedzője úgy érzi felkészülten várják a mérkőzést.

„Nem sokat változik az edzésmunkánk, de mindenképpen felkészítjük a játékosokat a hosszabb szünetekre, különösen ami a félidőben várható. Nyilván lesznek konkrét változtatások, de az edzői stáb felkészült, hogy ezeket végrehajtsuk. Jó érzéseink vannak ezzel kapcsolatban, abban bízunk, hogy ezek működni fognak” – mondta Sean McVay.

A Patriots kilencedik nagydöntőjére készül Tom Brady vezetésével, ebből eddig ötöt nyertek meg. Tavaly is ott voltak a fináléban, de akkor kikaptak. A irányító szerint a csapat most is a saját játékát játssza majd.

„Nem érdekel, hogy alakul, amíg mi több pontot szerzünk, mint az ellenfél én boldog leszek. Az ilyen meccseken apróságok döntenek, de sok lehetőségünk lesz. Sok mindenen túl vagyunk, azt hiszem, hogy ilyenkor a végsőkig kell küzdened” – mondta a Patriots legjobbja.

A héten az Egyesült Államok középső részét sarkvidéki időjárás sújtotta, a déli Georgia államban azonban hétvégére száraz időt jósolnak. Az Atlanta stadionjának azonban amúgy is behúzható a teteje, így a 70 ezer néző akkor sem ázna el, ha rosszabbra fordulna az időjárás vasárnapig. A találkozó magyar idő szerint már február 4-én, 0:30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!