2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hírek 18:00

Sport

Világcsúcs: 134 kilométer/órás sebesség biciklivel

Gyorsasági világrekordot állított fel egy holland kerékpáros az amerikai Nevada-sivatagban. A sportoló csaknem 134 kilométer/órás sebességre gyorsult új tervezésű kerékpárján.

Holland kerékpárosok ünnepelnek az amerikai Nevada-sivatagban, társuk ugyanis épp most döntötte meg a kerékpározás sebességrekordját. Sebastian Bowier 133,78 kilométer/órás sebességre gyorsult fel egy a hagyományostól meglehetősen eltérő biciklivel. A kerékpárt két holland egyetem fejlesztette ki.

„Félúton 200 wattnál jártam, aztán felnyomtam 350-re, majd 400-ra, és már 110 kilométerrel száguldottam. Aztán másfél mérföldnél úgy gondoltam, még bele tudok nyomni plusz húszat, és elkezdtem sprintelni” – mondta Sebastian Bowier.


Bowiernak a csúcssebességet egy 200 méteres szakaszon sikerült elérnie nyolc kilométeres ráhangolódás után. Az eddigi rekordot egy kanadai kerékpáros tartotta, aki 133,18 kilométer/órát ért el, még 2009-ben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kettős magyar siker férfi 1000 méteren

Liu Shaoang és Krueger John-Henry révén vasárnap kettős magyar siker született férfi 1000 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának utolsó, negyedik, dordrechti állomásán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!