2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Sport

Világcsúcs: 134 kilométer/órás sebesség biciklivel

Gyorsasági világrekordot állított fel egy holland kerékpáros az amerikai Nevada-sivatagban. A sportoló csaknem 134 kilométer/órás sebességre gyorsult új tervezésű kerékpárján.

Holland kerékpárosok ünnepelnek az amerikai Nevada-sivatagban, társuk ugyanis épp most döntötte meg a kerékpározás sebességrekordját. Sebastian Bowier 133,78 kilométer/órás sebességre gyorsult fel egy a hagyományostól meglehetősen eltérő biciklivel. A kerékpárt két holland egyetem fejlesztette ki.

„Félúton 200 wattnál jártam, aztán felnyomtam 350-re, majd 400-ra, és már 110 kilométerrel száguldottam. Aztán másfél mérföldnél úgy gondoltam, még bele tudok nyomni plusz húszat, és elkezdtem sprintelni” – mondta Sebastian Bowier.


Bowiernak a csúcssebességet egy 200 méteres szakaszon sikerült elérnie nyolc kilométeres ráhangolódás után. Az eddigi rekordot egy kanadai kerékpáros tartotta, aki 133,18 kilométer/órát ért el, még 2009-ben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Az egyik legnagyobb áruházlánc támogatásával, egy játszóteret vehettek birtokba a 2-es számú Gyermekklinika lakói. Az intézmény igazgató hangsúlyozta: nincs fontosabb annál, minthogy mindent megtegyenek a kórházban gyógyuló gyerekekért.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

 MLS - Gazdagot is jelölték az MVP-díjra

MLS - Gazdagot is jelölték az MVP-díjra

Gazdag Dánielt, a Philadelphia Union magyar válogatott futballistáját is jelölték az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legértékesebb játékosának járó különdíjra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!