2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Sport

Világbajnoki selejtezők sorát játsszák

A Románia–Magyarország mérkőzés mellett további 25 találkozóval folytatódnak Európában a labdarúgó-világbajnoki selejtezők. A legkeményebb összecsapásra Belgrádban van kilátás a Szerbia–Horvátország rangadón. A vb-címvédő Spanyolország Finnországban lép pályára.

A Real Madrid által 100 millió euróért leigazolt Gareth Bale játéka egyelőre bizonytalan a Macedónia–Wales vb-selejtezőn, mivel a játékos július óta nem játszott tétmérkőzést. „Sok részletet figyelembe kell venni a szerepeltetésével kapcsolatban: játsszon, mikor játsszon, mi történhet vele? Minden lehetőséget mérlegelünk, mielőtt eldöntjük, játszhat-e” – mondta a walesi válogatott másodedzője.

A nap legkeményebb összecsapását Belgrádban vívja a szerb és a horvát válogatott. A lelátón viszont nem kell tartani a két tábor csatájától, a találkozón ugyanis nem lesznek vendégdrukkerek, ahogy a két fél zágrábi meccsén sem voltak. „Nem számítunk baráti fogadtatásra. Nem foglalkozunk ezzel. Emlékezetes meccset szeretnénk játszani. Kemény találkozó előtt állunk, egy erős ellenfél vár ránk. A legjobb játékunkat kell este nyújtanunk” – mondta a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az I csoportban éllovas, a világbajnoki címvédő Spanyolország Finnországban vendégeskedik. A hazaiaknak még van esélyük a továbbjutásra, ennek ellenére nem biztos, hogy nekiesnek majd a spanyoloknak. „Ha támadás közben labdát veszítünk, az a legveszélyesebb dolog, amit Spanyolország ellen tehetsz. A spanyolok a világon a legjobban kontrázó csapat, tehát nagyon óvatosan kell ellenük játszanunk” – nyilatkozta a finn labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

A csoport másik mérkőzésén Franciaország Grúziában lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!