2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Sport

Véget értek a találgatások

Talant Dusebajev lett a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a magyar válogatott irányítása mellett folytatja a munkát a lengyel Kielce csapatánál is. Dusebajev 2017-ig szóló szerződést kötött a magyar szövetséggel.

Véget értek a találgatások: a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalosan is bemutatta a férfiválogatott éléről távozó Mocsai Lajos utódját, a kirgiz származású Talant Dusebajevet. A 46 éves szakember, aki a magyar válogatott irányítása mellett folytatja a munkát a lengyel Kielce csapatánál is – 2017 januárjáig szóló szerződést írt alá.

Dusebajev játékosként olimpiai és világbajnoki címet is szerzett, de kétszeres BL-győztesnek is mondhatja magát. A legrangosabb európai klubtrófeát pedig trénerként már háromszor is elhódította. Az időközben spanyol állampolgárságot is szerzett szakembernek magyar szövetségi kapitányként is komoly célokért kell küzdenie: ki kell juttatnia a válogatottat a 2016-os Eb-re, valamint a 2017-es világbajnokságra, de el kell érnie az olimpiai kvalifikációs tornán való szereplést is.

„Talantnak itt egy korábbi csorbát kell kijavítania, tehát nem arról van szó, hogy egy olimpiai ciklus elejétől tud dolgozni a csapattal. De azt gondolom, hogy motivációban, hozzáállásban ő mindenképpen egy olyan ember, aki el akarja ezt érni, és ezt komolyan mondtam, amit a sajtótájékoztatón is említettem, hogy neki edzőként még nincs olimpiai érme” – mondta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Mivel a magyar válogatott – még Mocsai Lajos szakmai irányítása alatt – nem tudta kiharcolni a világbajnoki szereplés lehetőségét, minimálisra csökkentek a csapat esélyei, hogy ott legyen a 2018-as riói olimpián. A 2016-os Eb-n azonban két ország még indulási jogot szerezhet az olimpiai kvalifikációs tornára.

„Sajnos nem leszünk ott a következő világbajnokságon, ahol nagyon sok olimpiai részvételi jogot osztanak szét. Ettől függetlenül, és tudva azt, hogy kicsi az esély, amíg van esély, addig akár az életünk árán is küzdeni fogunk azért, hogy ott lehessünk az olimpián. Tenni fogunk ezért, és ha kijutunk az olimpiára, az felér majd számunkra egy világbajnoki győzelemmel” – modnta Talant Dusebajev, a férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.

Dusebajev munkáját Sótonyi László, a Csurgó jelenlegi vezetőedzője segíti a válogatottnál, de tagja a szakmai stábnak Bartók Csaba is. Az új kapitány és segítői október 29-én, Miskolcon mutatkoznak be a portugálok elleni felkészülési mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!