2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Bayer show 00:05

Sport

Vb: másfél milliót fizethetett egy szavazatért Katar

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nem támogatja, hogy nyilvános legyen a szervezet korrupciós ügyeiről szóló jelentés. Az átvilágítást egy amerikai ügyvéd végezte, jelentéséből pedig többek közt az derül ki, hogy miként vásárolta meg Katar a 2022-es focivébé rendezési jogát. A FIFA vezetése továbbra is tagadja, hogy történt volna visszaélés.

Szavazatonként másfél millió dollárért vett focivébét Katar a FIFA-tól. Többi közt ilyen vádakat vizsgál a jelentés, ami a labdarúgó-szervezet korrupciós ügyeit világítja át. A 430 oldalas dokumentumot egy amerikai ügyvéd készítette, de a FIFA elnöke, Sepp Blatter nem járult hozzá a nyilvánosságra hozatalához. „Példásan jó etikai bizottságunk van, ami tiszta működést tesz lehetővé. Mi vagyunk az egyetlen sportszervezet, aminek ilyen jól működő etikai bizottsága van, még a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak sincs ilyen” – mondta a FIFA-elnök.

A francia Blatterrel szemben német–angol koalíció formálódik. Katartól mindkét ország sportvezetői elvennék a vébé rendezési jogát, most pedig már Franz Beckenbauer is azt követeli, hogy a korrupciós vizsgálat jegyzőkönyvét hozzák nyilvánosságra. Ő egyébként korábban együttműködni sem akart a vizsgálattal. „Meg kell találni a módját, hogy helyretegyük a dolgokat. A helyzeten nem változtat, hogy nyilvános lesz-e a jelentés, vagy sem. De ha kívülről nézem, szerencsésebb lenne nem titokban tartani az eredményeket” – mondta Beckenbauer.

Alig pár napja egyébként a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség elnöke arról nyilatkozott, hogy szerinte sportágtól függetlenül a nemzetközi sportszervezetek szavazásain a voksok negyedét szervezett bűnözői körök vásárolják meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Mit művel Macron? + videó

Globál Extra – Mit művel Macron? + videó

Nagyon kell figyelni mit is lép a francia elnök mostanában. Macron ugyanis már a békekötés időszakára készül. Erről beszélt Boros Imre és Bogár László a Global Extra című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!