2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Vb-jegybotrány: Blatter unokaöccséig vezetnek a szálak

Illegális jegyeladás miatt őrizetbe vették az egyik FIFA-cég igazgatóját a focivébén. A gyanú szerint a férfi irányította és szervezte a jegyüzérkedést a meccsek alatt. A szálak a FIFA elnökének, Sepp Blatter unokaöccséig vezethetnek, aki részvényese a meggyanúsított cégcsoportnak.

Rendőrök vitték el az egyik riói szállodából a FIFA egyik alvállalkozójának igazgatóját. Ray Whelant, a Match Hospitality nevű cégcsoport vezetőjét a Copacabana Palace Hotelben fogták el, a FIFA vezetői – köztük Sepp Blatter elnök is – itt laknak a vb idején. A svájci székhelyű cégcsoport a brazíliai vb-re kiadott hárommillió jegyből 445 ezer értékesítési jogát kapta meg. A brazil törvények szerint a belépők nem adhatók tovább haszon ellenében, ezt tiltja a FIFA szabályzata is. Whelant azért vették őrizetbe, mert felmerült a gyanú, hogy egy egész jegyüzérhálózatot működtetett, és cégével a feketepiaci eladásokból százmillió dolláros bevételre tett szert. „A vizsgálni kezdett bűncselekmény elkövetője jegyüzérekhez juttatta el a belépőket, amiért négyéves börtönbüntetés szabható ki” – közölte a riói rendőrség illetékese.

Az ügy pikantériája, hogy az illegális jegyeladással foglalkozó cég egyik részvényese Philippe Blatter, a FIFA elnökének unokaöccse, aki sajtóértesülések szerint szintén érintett az ügyben. „Egyelőre ezt nem erősíthetjük meg, de mi is értesültünk róla, hogy Philippe Blatter szintén benne van a hálózatban. Ezt teljes mértékben kivizsgáljuk” – tette hozzá az illetékes.


A brazil rendőrség további négy cég után nyomoz, egyik vezetőjét már szintén őrizetbe vették. Az ügyben eddig több mint tíz embert állítottak elő. A bűnszervezet tevékenységére a múlt héten derült fény, amikor a világbajnokság június 13-i, riói döntőjére 16 ezer dollárért kínálták a belépőket. A rendőrség 131 jegyet foglalt le, köztük 70 olyat, amelyet a vb-vendégek szórakoztatásáról gondoskodó Match Hospitalityn keresztül értékesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!