2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Van hiányérzet a válogatottban

Második helyen végzett a Nemzetek Ligája C Divízió 2. csoportjában a magyar labdarúgó-válogatott, mivel idei utolsó mérkőzésén 2-0-ra legyőzte Finnországot. Marco Rossi csapata így megnyerte összes hazai NL-meccsét és versenyben maradt a Nemzetek Ligája rájátszásában, ahonnan szintén ki lehet jutni a 2020-as Európa-bajnokságra.

  • Van hiányérzet a válogatottban

Bár nem fülig érő szájjal érkezett a hétfői sajtótájékoztatóra Marco Rossi a finnek elleni Nemzetek Ligája-győzelem után, volt oka az örömre. A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-ás sikerével továbbra is versenyben maradt a Nemzetek Ligájában, vagyis nemcsak az Eb-selejtezőkről juthat ki a 2020-as tornára. A kapitány az első félidei agresszív letámadást emelte ki a siker okaként, és fejlődőképesnek látja a csapatot.

„Mindig is azt gondoltam, hogy a válogatott jobb annál, mint amilyen eredményeket elért az utóbbi két évben. Az utóbbi időszakban mutatott játék is azt mutatja, hogy vannak nálunk minőségi játékosok, de nem szabad elszállnunk. Ezzel együtt azt mondom, hogy nem vagyunk olyan gyengék, mint ahogy egyesek lefestenek bennünket” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

A magyar csapat négy mérkőzést nyert meg zsinórban, a játékosok szerint is gyengébben teljesítettek a sorozat elején – Kalmár Zsolt szerint minimum 3 ponttal többet kellett volna szerezni. „A második hellyel jó sorozatot zártunk, de van hiányérzet, mert Észtországban hagytunk 2 pontot, és azt gondolom, hogy Finnországban is jók lettünk volna egy döntetlenre, de ezen az úton szeretnénk tovább haladni” – fogalmazott a játékos.

Marco Rossi a gyengén teljesítő George Leekenst váltotta szövetségi kapitányként, így rögtön tétmérkőzéseken kellet bizonyítania csapatával, amiért a finnek ellen is betaláló Szalai Ádám szerint komoly árat kellett fizetni. „Igazából ezt a sorozatot beáldoztuk annak, hogy hogyan veszi át a csapat az új kapitány elképzeléseit, úgyhogy sajnálatos, hogy nem volt pár barátságos meccs, amikor erre időnk lett volna” – nyilatkozta.

A magyar válogatott a második helyen zárta csoportját a C Ligában. A finnek kerültek egy osztállyal feljebb, az utolsóként végző észtek pedig kiestek a D divízióba. Magyarország második helyével részt vehet a 2020 márciusi Eb-rájátszásban, amennyiben nem sikerül a selejtezőkörből kijutnia.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!