2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Sport

Válságban a tenisz

Miniállamok közé zuhant a magyar tenisz. A Davis-kupa csapat már az Euro-afrikai zóna II-es csoportjából is búcsúzott, így jövőre a többi között San Marino és Málta ellen harcolhat a feljutásért. A szakemberek azt mondják, hosszú út vezetett a bukásig.

Tíz év után kiesett a magyar férfi teniszválogatott az Euro-afrikai zóna II-es csoportjából. A Davis-kupa-búcsú nem csak a pályán dőlt el. „Évek óta nehéz összeszednünk a legjobb játékosainkat, hogy állandóan rendelkezésre álljanak. Hiányoznak azok a megállapodások – a felfuttatáshoz szükséges pénzek –, amikkel megoldható, hogy mindig itt legyenek. Ennek az lett az eredménye, hogy az első mérkőzésünkkor Moldáviában nem tudtunk komplett csapattal felállni” – nyilatkozta Hornok Milkós a Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya.

A legjobb hazai férfi játékos, Balázs Attila a Moldávok elleni sorsdöntő Davis-kupa-meccsen nem vállalta a játékot, mert a szövetséggel az anyagi feltételekben nem tudott megállapodni. A magyar csapat 3:2-re kikapott. Luxemburg ellen viszont már Balázs is játszott, de a válogatott hazai pályán vereséget szenvedett, így kiesett csoportjából. A legjobban jegyzett hazai teniszező, a világranglista 255. helyén álló Balázs azt mondja: a jövőben is szerepelne a magyar válogatottban, de a feltételeknek változni kell. „Nagyon remélem, hogy tényleg lesz egy konkrét szerződés, amit nem a mérkőzések után kapunk meg, mint eddig, hanem a mérkőzés előtt minimum egy hónappal. Akkor mindenki pontosan tudni fogja, mennyi pénzért is játszik. Legyen egy cél, hogy miért játszunk, és az lebegjen a szemünk előtt ” – mondta a teniszező.

A szövetségben cáfolják, hogy a szerződéseket korábban késve kapták volna meg a játékosok. Richter Attila azt mondja, a teniszezők már jóval a válogatott találkozók előtt tudták, milyen feltételekkel lépnek pályára. „Tény és való, hogy maga a szerződés, később került aláírásra, de ezt inkább annak tudnám be, hogy van, aki éppen a világ másik tájékáról érkezik haza a találkozóra. Tehát hacsak nem galambpostával küldte volna haza a levelet, akkor ez érthető. A feltételekről pedig hónapokkal a találkozókat megelőzően elnökségi határozatok vannak, tehát a játékosok annyival korábban tudják. Lehet, hogy tíz-, húsz-, harmincezer forintokkal változnak, de azért a nagyságrendet nem fogja befolyásolni – közölte a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára. Richter Attila azt is elmondta amennyiben az állam elfogadja a sportágfejlesztési koncepciójukat, a válogatott játékosok bérezésén is változtatnak. A magyar csapat jövőbeli célja a gyors visszajutás az Euro-afrikai zóna II-es csoportjába. A szövetség pedig azt szeretné elérni, hogy a válogatott hazai pályán harcoljon a feljutásért.

A további részleteket a Hír Televízió Stopper című műsorában tekinthetik meg hétfőn 19.30-kor, ahol azt is megtudhatják, Szerbia, Szlovákia vagy éppen Horvátországgal szemben Magyarországon miért nincs egyetlen teniszező sem a legjobb százban a világranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!