2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Sport

Valóban Solskjaer követi Mourinhot?

Erna Solberg norvég miniszterelnök egy vélhetően elsietett híradás miatt kedden este gratulált Ole Gunnar Solskjaernak ahhoz, hogy kinevezték vezetőedzőnek a Manchester United labdarúgócsapatánál.

  • Valóban Solskjaer követi Mourinhot?

Nagy nap ez a norvég futball számára. Sok szerencsét a Vörös Ördögök irányításához – írta Twitter-oldalán a kormányfő, majd nem sokkal később törölte a bejegyzést.

A gratuláció kiváltó oka az volt, hogy az angol klub - amely kedden menesztette Jose Mourinho vezetőedzőt - honlapján közölte, 20 évvel a három trófeát hozó dicsőséges szezon után a csapat norvég ex-csatára lesz a megbízott tréner. A videó azonban néhány perc múlva eltűnt az MU oldaláról.

Solskjaer igazi hősnek számít Manchesterben azóta, hogy a Bayern München ellen 2-1-re megnyert 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben ő szerezte az angolok győztes gólját a 93. percben. A 45 éves volt játékos 1996 és 2007 között erősítette az MU-t, jelenleg pedig hazájában az FK Molde edzője. A norvég szezon már véget ért, és a következő idény csak márciusban kezdődik.

A United kedden közölte, hogy megköszönte a 2016 májusában kinevezett Mourinho munkáját, s hamarosan kijelöli utódját, aki megbízott edzőként ül le az idény végéig a kispadra. A Portóval és az Internazionaléval is Bajnokok Ligája-győztes Mourinho idén januárban 2020-ig hosszabbított szerződést a manchesteri együttessel, amellyel Európa-ligát, angol ligakupát és angol szuperkupát nyert. Lehetséges utódjaként eddig a Tottenham Hotspur kispadján ülő Mauricio Pochettino, a jelenleg csapat nélküli Zinédine Zidane, a májusban visszavonult Michael Carrick, a portugál Leonardo Jardim, a Chelsea-t nyárig irányító olasz Antonio Conte, az Arsenal korábbi legendás trénere, Arsene Wenger és a szintén francia Laurent Blanc került szóba, aki 2001-től 2003-ig erősítette a Manchester Unitedot.

Az MU 17 forduló után 26 ponttal a hatodik helyen áll a Premier League-ben, ez az elmúlt 28 idény legrosszabb bajnoki rajtja a Vörös Ördögöktől. A manchesteriek a BL nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel találkoznak februárban és márciusban.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy a kerületi polgármester a belga rendőrséggel akarta a bezárattatni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott

Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!