2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Sport

Újabb török győzelem a magyar válogatott ellen

A magyar női labdarúgó-válogatott 4-1-re kikapott a törököktől az Európa-bajnoki selejtező B ligájának hatodik fordulójában, így harmadikként jutott tovább csoportjából.

  • Újabb török győzelem a magyar válogatott ellen

A magyarok az áprilisi odavágón 2-1-es vereséget szenvedtek Isztambulban. Szarvas Alexandra tanítványai a keddi zárófordulóban jól kezdtek, két komoly helyzetet is kialakítottak a Gyirmóti Stadionban, de a 14. percben egy hosszú indításból mégis a törökök szerezték meg a vezetést.

A folytatásban szabadrúgásból ugyan betaláltak a magyarok, de a játékvezető visszafújta az esetet, így a szünetig maradt az egygólos török vezetés.

A fordulás után kétszer is hibázott a magyar védelem, ennek eredményeként 3-0-ra növelte előnyét a vendég együttes. Pár perccel később Kaján Zsanett szépített, majd a törökök egy szabadrúgásból visszaállították a háromgólos különbséget.

"Úgy készültünk, hogy bár Törökországban kikaptunk, de ez most talán könnyebben fog menni. Elméletben és az edzéseken működött minden, de sajnos most nem tudtuk kivinni azt a tudást a pályára, hiányzott a szív, az akarat és az agresszió, ennek a címeres mezben pedig nem szabadna megtörténnie. Ilyen a futball, egyszer fenn, egyszer lenn, most sajnos megjárjuk a poklot, de ebből tudunk majd építkezni. Vissza kell nézni a mérkőzést, mert szerintem sok tanulságot tudunk majd levonni belőle, megyünk tovább és próbálunk javítani"

- mondta az M4 Sportnak Kaján, a magyar csapat egyetlen gólszerzője, majd hozzátette, hogy az utóbbi kilenc napban nagyon jó volt a csapategység és bíztak a sikerben.

A magyarok ezzel csoportjuk harmadik helyén zártak. A rájátszás sorsolására pénteken 13 órakor kerül sor Nyonban.

Mivel a B ligában szerepel a magyar csapat, a négyeséből nem tud közvetlenül kijutni a kontinensviadalra. A négy csoportgyőztes és a két legjobb második keresztbe játszik ugyanezen liga két rosszabb másodikjával és négy harmadikjával. A továbbjutókra még egy párharc vár, már az Eb-részvételért.

Eredmény, B divízió, 6. forduló, 1. csoport:

Magyarország-Törökország 4-1 (1-0)

-----------------------------------

gól: Kaján (66.), illetve Seker (14.), Keskin (55.), Sadikoglu (61.), Hancar (79.)

További eredmény:

Svájc-Azerbajdzsán 3-0 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. Svájc 15 pont, 2. Törökország 9, 3. Magyarország 7, 4. Azerbajdzsán 4

Fotó: Kovács Laura (b) és a török Birgül Sadikoglu a női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező 6., utolsó fordulójában játszott Magyarország - Törökország mérkőzésen a győri Alcufer Stadionban 2024. július 16-án. MTI/Krizsán Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!