2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Sport

Újabb halasztás, újratervezések és intézkedések a sportvilágban

Kedden újabb halasztásokat jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt, a cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban május végén, az oroszban egy hónappal később folytatódhatnak a küzdelmek.

  • Újabb halasztás, újratervezések és intézkedések a sportvilágban

A tervek szerint május 25-én folytatódhat a játék a cseh labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályában, a befejezés pedig júliusra várható. A klubok május 12-én egyeztetnek ismét az újrakezdésről, de az már most biztosnak tűnik, hogy a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendeznék. A Fortuna Ligában hat forduló van hátra az alapszakaszból, amelyet a rájátszás követ.

Az orosz labdarúgó-élvonal vezetői előterjesztették tervüket a megszakított szezon folytatására. Reményeik szerint június 21-én vagy egy héttel később rendezhetnek ismét mérkőzéseket a Premjer Ligában, amelyben március 16. óta szünetel a küzdelem. A korábbi kezdés esetén az első két fordulót két hét alatt pótolnák, majd áttérnének a heti kétmérkőzéses rendszerre. A 28-ai kezdés során viszont már az első hétvége után jönnének a duplameccses hetek. Arról még nem született egyezség, hogy mikortól kezdődhetnek el az edzések, illetve a légiósok milyen egészségügyi feltételek teljesítése esetén térhetnek vissza állomáshelyükre. Abban sem állapodtak meg, hogy a találkozókat nézőkkel vagy zárt kapuk mögött rendezzék meg. A 16 csapatos bajnokságból nyolc forduló van hátra.

A Dél-koreai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy közel kéthónapos csúszással, május 9-én kezdetét veszi az országos kupasorozat, amely eredetileg március 14-én indult volna. Az első fordulóban 32 amatőr és félprofi klub lép pályára, nézők nélkül. A küzdelmekbe később kapcsolódnak be a magasabb osztályban játszó csapatok. A sorozat második fordulóját június 6-án, a negyeddöntőt július 29-én, míg az elődöntőket október 28-án rendezik. Az oda-visszavágós döntőnek egyelőre nem jelöltek ki időpontot. A kupasorozat csúsztatott rajtjára egy nappal a 12 csapatos élvonalbeli bajnokság indulását követően kerül sor, amelynek közvetítési jogait tíz, főként ázsiai és európai műsorszolgáltatónak adták el.

Lothar Matthäus, a németek 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok labdarúgója a koronavírus-járványnak a futballgazdagságra kifejtett hatásával kapcsolatban kifejtette: a válsággal a társadalomnak és a labdarúgásnak is bizonyos mértékben szembesülnie kell, ami figyelmeztető példaként szolgál. "A jövőben alighanem megpróbálnak nem többet költeni annál, mint amennyire lehetőségük van, és a bevételüknek legalább egy részét félreteszik a nehéz időkre" - valószínűsítette a korábbi aranylabdás, egykori magyar szövetségi kapitány.

Tom Hinchey, az Egyesült Államok Úszó Szövetségének vezetője arról adott tájékoztatást, hogy hivatalosan is törölték a nyárra tervezett nagyobb eseményeket, viszont augusztus közepén regionális versenyekkel szeretnék elkezdeni a szezont. Hozzátette, ezeknek a viadaloknak most azért jut nagy szerep, mert minimalizálni lehet az utazás szükségességét, amely a kisebb létszámmal együttesen elősegíti az egészségügyi biztonságot úgy a sportolók, mint családtagjaik számára. Kiemelte, a rendezést jóvá kell hagyniuk a helyi egészségügyi szervezeteknek is, ezzel kapcsolatban további részleteket a következő hetekre ígért. Hinchey közölte azt is, hogy novembertől májusig tartana a profik öt versenyből álló sorozata, míg az olimpiai válogatóra jövő június 13-20. között kerülne sor a nebraskai Omahában.

Az Ausztrál Ligarögbi Szövetség négy játékosra is súlyos pénzbüntetést rótt ki a távolságtartási szabályok megsértése miatt. Közülük a két válogatott, Latrell Mitchell és Josh Addo-Carr egyaránt 50 ezer ausztrál dolláros (10,6 millió forintos) büntetést kapott, amiért a közegészségügyi tiltások ellenére kempingeztek Mitchell új-dél-walesi farmján.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség elnöke, Claudio Tapia közölte, hogy csak a maximális biztonság megléte mellett szabad folytatni a küzdelmeket, amikor a hatóságok megengedik. "Ha csak januárban tudunk játszani, hát akkor fogunk" - fogalmazott. Az élvonalbeli bajnokságban - amelyet március közepén állítottak le - a Boca Juniors vezet 23 meccsen szerzett 48 ponttal, a River Plate-nek 47, a harmadik Vélez Sarsfieldnek 39 pontja van.

A Magyar Tenisz Szövetség elnöksége 90 napon belül dönt az éves rendes közgyűlése összehívásáról. Az eseményt a járványhelyzet miatt nem lehet a szokásos módon és időben megtartani. A tagszervezetek elektronikus úton vagy levélben szavazhatnának, illetve az elnökség saját maga is dönthetne az éves beszámolóról és az egyéb kötelezően szükséges kérdésekben. Ennek ellenére az elnökség kifejezett szándéka, hogy a tagok aktív részvételével és a kérdések megvitatásával szülessenek meg a döntések.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!