2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Sport

Új sportcsarnok alapkövét tették le Tatabányán

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék versenyhelyszínének is számító multifunkcionális sportcsarnok alapkövét tették le szerdán Tatabányán; a bruttó 24 milliárd forintért épülő létesítmény 6058 férőhelyes lesz.

  • Új sportcsarnok alapkövét tették le Tatabányán

A létesítmény terveit Tatabánya önkormányzata készítette el, majd a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) közbeszerzési eljárást bonyolított le, melyet a Fejér B.Á.L. Zrt. és az ÉPKAR Zrt. konzorciuma nyert meg. A BMSK Zrt. az építtetés mellett a műszaki ellenőrzési és a tervellenőri feladatokat is ellátja.

A 2021 őszére elkészülő, közel húszezer négyzetméteres sportarénában a felső, fix lelátókon 3462 ülést, a mozgatható lelátókon 2496 férőhelyet alakítanak ki, valamint 100 fős lesz a sajtópáholy. A beruházás önálló része egy vívóterem, amelyben 20 pást fér el.

"Egyik legfontosabb célunk, hogy a lehető legtöbb fiatal kapjon kedvet a sportoláshoz és csatlakozzon ahhoz az egyre növekvő körhöz, mely számára a rendszeres testmozgás természetes szükségletté válik" - mondta az alapkő elhelyezése előtt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Szabó Tünde kiemelte, a magyar kormány sportpolitikájának másik meghatározó eleme, hogy szeretnének minél több hazai rendezésű világeseményt lebonyolítani, hiszen ez számos előnnyel jár az egyes sportágak és az egész ország számára.

A multifunkcionális sportlétesítmény a Tatabányai Gyémánt Strand és Élményfürdőtől délre eső területen valósul meg. A terület a megyeszékhely mai sportközpontjának szomszédságában található, a Földi Imre Sportcsarnok és a Grosics Gyula Stadion közelében. A sportaréna helyszíne lehet bármilyen sporteseménynek, edzőtábornak, régiós, országos, vagy akár világversenynek is.

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pozsonyban és Kassán rendezik január 13. és 30. között. Az elődöntőknek és a helyosztóknak a magyar főváros ad otthont. A tartalékhelyszín Tatabánya lesz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!