2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott kastélyok - Aranyszőnyeg - A gernyeszegi Teleki-ház

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Új időszámítás az MTK-nál az adósságátvállalásnak köszönhetően

Új időszámítás kezdődik az MTK-nál – így fogalmazott Deutsch Tamás elnök a Stoppernek. A Hír TV Sportmagazinja ezúttal annak járt utána, milyen működési gondokat okozott a fővárosi klubnál az évek óta felhalmozott 800 milliós adósság. Az MTK tartozásait öt másik fővárosi klubéval együtt átvállalja az állam.

Több mint 250 Világ- és Európa bajnoki aranyérem, 33 olimpiai első hely. Ez a múlt. Az MTK jelene pedig 750-800 milliós adósság és felújításra szoruló épületek. A kék-fehérek helyzete azért nehezebb a többi klubénál, mert idén tavasszal egyesültek a BSE-vel, amely egyesület jelentős mínuszt hozott a kasszába.

„Az MTK-tartozássá vált BSE-tartozás alapvetően két csoportra osztható. A nagyon jelentős közüzemi tartozásokra, közel 250 millió forintos kifizetetlen gáz, sok tízmilliós áram-, víz-, csatornadíj, amit nem tudott kifizetni a BSE. Nem arról volt szó, hogy volt pénz, és másra költötték, hanem rossz energiahatékonysággal működő, leromlott állapotban lévő az egyesület, olyan számlákat eredményeztek, amit nem tudott a BSE fizetni. A másik csoport pedig fizetések. Jelentős. A 100 milliós nagyságrendet meghaladja. Sportolóknak, edzőknek” – mondta Deutsch Tamás, az MTK elnöke.

Az adósságátvállalás mellett éves működési támogatást is biztosít hat fővárosi klubnak az állam. Ezek a források, illetve plusz pénzek bevonásával pedig már most komoly terveket szövöget az MTK. Az országban egyedülálló módon egyéni sportágaik legjobbjainak külön akadémiát szeretnének létrehozni.

„A Brüll Alfréd Akadémia az ő sportolásának az intézménye, ahol a legkiválóbb edzőink, a legjobb létesítmény körülmények között, a legjobb anyagi háttérrel, a legjobb eszközháttérrel, komoly sportorvosi, rehabilitációs, sportpszichológiai háttérrel, mérési, diagnosztikai háttérrel tudnak a versenyzőinkkel foglalkozni” – tette hozzá Deutsch Tamás.


Az akadémiát a XII. kerületben képzelik el az MTK-sok, Deutsch Tamás azt mondta, hogy Pokorni Zoltánnal, a kerület polgármesterével már meg is kezdték a tárgyalásokat a kiszemelt terület megvásárlásáról vagy bérbe vételéről.

Részletek a Stopperben 21.30-tól. Az adásból azt is megtudhatják, mennyit költhet a labdarúgásra az MTK a sportegyesület fejlesztési támogatásából.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!