2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Radar 23:35

Sport

UEFA-döntés: négy Eb-meccset rendezhet Budapest 2020-ban

Budapest is házigazdája lesz a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságnak. Az Európai Labdarúgó-szövetség döntése szerint a magyar főváros négy mérkőzést rendezhet az új Puskás Ferenc Stadionban.

Genfben jelentették be a döntést. Az Eb rendezésre tizenkilenc város pályázott, tizenhárom nyert. A magyar fővárosban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek 2020-ban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke ajándékot is hozott Genfből: azt a labdát, amely a magyar pályázat sikerét jelezte az UEFA ceremóniáján. Csányi Sándor szerint a labdarúgó-szövetség mellett a kormány és a budapesti önkormányzat sikere is az Eb-rendezés. Hozzátette: ha a magyar válogatott kvalifikálja magát a tornára, hazai közönség előtt szerepelhet.

„A stadionépítéseket, Budapest lokációját, a jó közlekedést, a szálláslehetőségeket mind kiemelték a pályázat elbírálásakor. Jelentős előnyt jelenthet nekünk ez a siker, hogyha sikerül bejutnunk az Európa-bajnokság döntőjébe, hiszen a kialakított rendszer szerint amennyiben a magyar válogatott továbbjut, akkor két mérkőzést itt tud játszani, ebben a stadionban, és még lehet, hogy egy nyolcaddöntőt; ha ezt is meg tudjuk célozni, itt játszhatnánk” – fogalmazott az MLSZ-elnök.

A 2018-ra elkészülő Puskás Ferenc Stadion több mint 68 ezer férőhelyes lesz. A 341 millió euróból megújuló létesítményt az Európai Labdarúgó-szövetség megközelíthetőség és befogadóképesség alapján megfelelőnek találta, csak azt kifogásolta, hogy nincs még részletes evakuációs terv, valamint hogy az ünnepségeknek még nincs tervezett helyük.

„Járt már nálunk mindenféle szakértő, jövő héten is érkezik hozzánk egy csapat. Biztos vagyok benne, hogy a felmerülő kérdésekre megfelelő választ tudunk adni, hiszen jelen pillanatban a tervezés olyan szakaszában van, hogy készen állnak az engedélyes tervek, ezeket még simán lehet módosítani, és amit kér tőlünk az UEFA szakértői csapata, azokat fogjuk tudni teljesíteni” – közölte Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója.

Budapest mellett szintén egy nyolcaddöntőt és három csoportmérkőzést rendezhet Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Dublin, Bilbao, Brüsszel és Glasgow. A negyeddöntők Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron és Rómában lesznek. Az elődöntők és a finálé megrendezésére a müncheni Allianz Aréna és a londoni Wembley Stadion pályázott, de a németek az utolsó pillanatban visszaléptek, az UEFA így az angol pályázat mellett döntött. Az Eb-rendezésre pályázó tizenkilenc város közül Minszk, Szófia, Jeruzsálem, Stockholm és Cardiff nem kap lehetőséget 2020-ban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!