2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Sport

Több kontinensen is bizonyított már a Fradi új vezetőedzője

Hivatalos oldalán mutatta be új vezetőedzőjét a Ferencváros, aki nem más, mint az 51 éves holland Pascal Jansen – számolt be a fejleményről az Origo.

  • Több kontinensen is bizonyított már a Fradi új vezetőedzője

A zöld-fehérek hivatalos bemutatásából kiderült, hogy a holland-angol kettős állampolgárságú tréner a hollandiai Zaandamban nőtt fel, és itt is kezdett el futballozni. Utánpótlás-karrierje során megfordult többek között az AZ Alkmaarnál, az Ajaxnál, a Haarlemnél és a Telstarnál is. Aktív pályafutásának egy térdsérülés vetett véget, még azelőtt, hogy bemutatkozott volna a felnőttek között.

Jansen visszavonulása után a Haarlem utánpótlás-trénereként dolgozott, majd Ázsiában dolgozott al-Dzsazira és az al-Vahda edzői stábjában, majd Hollandiában a Vitesse és a Sparta Rotterdam akadémiáján dolgozott.

2011-ben a Sparta Rotterdam első csapata mellett folytatta a munkát, segédedzőként. Két évvel később került a PSV-hez, ahol először az akadémián számítottak rá, az U19-es és az U21-es együttest egyaránt két-két évig irányította. 2017-től egy éven keresztül a PSV akadémiáját vezette, majd csatlakozott az AZ Alkmaarhoz.

Alkmaarban először két évig segédedzőként, majd 2020 decemberétől vezetőedzőként dolgozott, 2024 januárjáig. A hollandokkal a csapat egy bronzérem mellett egyszer a negyedik, egyszer pedig az ötödik helyen végzett a holland bajnokságban. A Fradi új edzője másfél éven keresztül együtt dolgozott a magyar válogatott Kerkez Milossal is. Jansen azzal az Arne Slottal is dolgozott együtt, aki nemrégiben Jürgen Kloppot váltotta a Liverpoolnál. 

A Ferencváros ügyeiben jól értesült szurkolói portál, az ulloi129.hu az oldalán már délelőtt megosztott egy fotót, miszerint a holland edző már korábban megérkezett a Népligetbe.

A Paks ellen elveszített Magyar Kupa-döntő után távozott a Fraditól Dejan Sztankovics, az ő helyét veszi át Jansen.

Forrás: Origo

Fotó: fradi.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!