2023. 03. 24. Péntek Gábor, Karina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Sport

Több évtizedes lemaradást igyekeznek behozni

Több évtizedes lemaradást készül behozni létesítményei fejlesztésében a Budapesti Honvéd Sportegyesület. A Hír TV Stopper című műsora ezúttal a piros-fehéreket látogatta meg azon a fővárosi klubok közül, melyek 2014-től állami támogatásban részesülnek.

Málló vakolat, életveszélyes öltöző, használhatatlan zuhanyzó – az egyik legrosszabb helyzetben lévő szakosztály a dzsúdósoké. A termet ráadásul nemcsak a Honvéd, a magyar válogatott is rendszeresen használja. Toncs Péter vezetőedző mégsem elégedetlenkedik, mindössze annyit mond: tényleg eljött az ideje a felújításnak.

„Volt egy riport, amikor az osztrák tévé forgatott az olimpia után. Nem nagyon tudták hova tenni, hogy a magyar sportolók milyen körülmények között készülnek és milyen eredményeket érnek el, szemben az osztrákokkal. Idejöttek az ORF-től riportot készíteni, és hosszú percekig döbbenten nézték: itt folyik a munka? Az eredmény nem függ ezzel annyira össze, sokkal inkább az edzők, versenyzők habitusával. Ezek megvoltak. Most áprilisban jönnek belgák, és kicsit izgulok, hogy nem folynak a csapok, nem lehet használni a vécéket, gyakran nincs meleg víz, ez elég rossz állapot. Amikor idekerül az ember, és dolgozni kell, az már jó.”

Ahogy a vízilabdacsapat, úgy a pólósok körülményei is az „egykor szebb napokat látott” kategóriába sorolhatók. Európai élcsapatból magyar középcsapattá váltak, az edzésekre pedig a sátortetős uszoda melletti konténerekben készülnek. „Most nem beszélhetünk tökéletes körülményről, egy nagyon kis csapat szintjén vagyunk, régi uszodánk van, a Tüzér utcai, ahol a hét egyik felében edzünk, a másik felében a mérkőzés helyszínén, a Kőér utcában. Valóban szükség van felújításra, fejlődésre, fejlesztésre” – mondta Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az egyesület elnöke szerint az utolsó utáni órában jött az állami segítség. A számtalan dicsőséget és világraszóló eredményt hozó 11 olimpiai szakosztályt e nélkül nem tudták volna tovább fenntartani.


A Budapesti Honvéd helyzetéről bővebben a Stopperben hétfőn 21.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Győzelem Rossi ötvenedik mérkőzésén

Győzelem Rossi ötvenedik mérkőzésén

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a csütörtöki barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.
Edzőváltás Újpesten

Edzőváltás Újpesten

Nebojsa Vignjevic váltja Milos Kruscicot a labdarúgó OTP Bank Ligában tizedik helyen álló Újpest FC vezetőedzői posztján.
Az MLSZ szerint nincs ellentmondás a történelmi jelkép ügyében

Az MLSZ szerint nincs ellentmondás a történelmi jelkép ügyében

A magyar Labdarúgó Szövetség közleményben erősítette meg a történelmi Magyarországot ábrázoló molinók stadionba bevitelére vonatkozó állásfoglalást, kiemelte, hogy a döntést saját hatáskörben hozta meg az európai szövetség (UEFA) és diszkriminációellenes csoportja (FARE) "megfontolt és körültekintő nyilatkozatát értékelve".
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!