2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vetítő 11:00

Sport

Több évtizedes lemaradást igyekeznek behozni

Több évtizedes lemaradást készül behozni létesítményei fejlesztésében a Budapesti Honvéd Sportegyesület. A Hír TV Stopper című műsora ezúttal a piros-fehéreket látogatta meg azon a fővárosi klubok közül, melyek 2014-től állami támogatásban részesülnek.

Málló vakolat, életveszélyes öltöző, használhatatlan zuhanyzó – az egyik legrosszabb helyzetben lévő szakosztály a dzsúdósoké. A termet ráadásul nemcsak a Honvéd, a magyar válogatott is rendszeresen használja. Toncs Péter vezetőedző mégsem elégedetlenkedik, mindössze annyit mond: tényleg eljött az ideje a felújításnak.

„Volt egy riport, amikor az osztrák tévé forgatott az olimpia után. Nem nagyon tudták hova tenni, hogy a magyar sportolók milyen körülmények között készülnek és milyen eredményeket érnek el, szemben az osztrákokkal. Idejöttek az ORF-től riportot készíteni, és hosszú percekig döbbenten nézték: itt folyik a munka? Az eredmény nem függ ezzel annyira össze, sokkal inkább az edzők, versenyzők habitusával. Ezek megvoltak. Most áprilisban jönnek belgák, és kicsit izgulok, hogy nem folynak a csapok, nem lehet használni a vécéket, gyakran nincs meleg víz, ez elég rossz állapot. Amikor idekerül az ember, és dolgozni kell, az már jó.”

Ahogy a vízilabdacsapat, úgy a pólósok körülményei is az „egykor szebb napokat látott” kategóriába sorolhatók. Európai élcsapatból magyar középcsapattá váltak, az edzésekre pedig a sátortetős uszoda melletti konténerekben készülnek. „Most nem beszélhetünk tökéletes körülményről, egy nagyon kis csapat szintjén vagyunk, régi uszodánk van, a Tüzér utcai, ahol a hét egyik felében edzünk, a másik felében a mérkőzés helyszínén, a Kőér utcában. Valóban szükség van felújításra, fejlődésre, fejlesztésre” – mondta Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az egyesület elnöke szerint az utolsó utáni órában jött az állami segítség. A számtalan dicsőséget és világraszóló eredményt hozó 11 olimpiai szakosztályt e nélkül nem tudták volna tovább fenntartani.


A Budapesti Honvéd helyzetéről bővebben a Stopperben hétfőn 21.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!