2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sport

Több évtizedes lemaradást igyekeznek behozni

Több évtizedes lemaradást készül behozni létesítményei fejlesztésében a Budapesti Honvéd Sportegyesület. A Hír TV Stopper című műsora ezúttal a piros-fehéreket látogatta meg azon a fővárosi klubok közül, melyek 2014-től állami támogatásban részesülnek.

Málló vakolat, életveszélyes öltöző, használhatatlan zuhanyzó – az egyik legrosszabb helyzetben lévő szakosztály a dzsúdósoké. A termet ráadásul nemcsak a Honvéd, a magyar válogatott is rendszeresen használja. Toncs Péter vezetőedző mégsem elégedetlenkedik, mindössze annyit mond: tényleg eljött az ideje a felújításnak.

„Volt egy riport, amikor az osztrák tévé forgatott az olimpia után. Nem nagyon tudták hova tenni, hogy a magyar sportolók milyen körülmények között készülnek és milyen eredményeket érnek el, szemben az osztrákokkal. Idejöttek az ORF-től riportot készíteni, és hosszú percekig döbbenten nézték: itt folyik a munka? Az eredmény nem függ ezzel annyira össze, sokkal inkább az edzők, versenyzők habitusával. Ezek megvoltak. Most áprilisban jönnek belgák, és kicsit izgulok, hogy nem folynak a csapok, nem lehet használni a vécéket, gyakran nincs meleg víz, ez elég rossz állapot. Amikor idekerül az ember, és dolgozni kell, az már jó.”

Ahogy a vízilabdacsapat, úgy a pólósok körülményei is az „egykor szebb napokat látott” kategóriába sorolhatók. Európai élcsapatból magyar középcsapattá váltak, az edzésekre pedig a sátortetős uszoda melletti konténerekben készülnek. „Most nem beszélhetünk tökéletes körülményről, egy nagyon kis csapat szintjén vagyunk, régi uszodánk van, a Tüzér utcai, ahol a hét egyik felében edzünk, a másik felében a mérkőzés helyszínén, a Kőér utcában. Valóban szükség van felújításra, fejlődésre, fejlesztésre” – mondta Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az egyesület elnöke szerint az utolsó utáni órában jött az állami segítség. A számtalan dicsőséget és világraszóló eredményt hozó 11 olimpiai szakosztályt e nélkül nem tudták volna tovább fenntartani.


A Budapesti Honvéd helyzetéről bővebben a Stopperben hétfőn 21.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!