2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Sport

Tíz érmet vár a kajak-kenu válogatottól a kapitány

8-10 érem megszerzését tűzte ki célul a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon Storcz Botond szövetségi kapitány. A magyar csapat 35 sportolóval vág neki a németországi versenynek, amely a 2016-os riói olimpiáig vezető út első jelentősebb állomása.

Csapatfotózás a Margitszigeten: a 35 tagú kajak-kenu válogatott kedden, illetve szerdán indul Duisburgba, ahol augusztus 28-a és szeptember 1-je között rendezik a világbajnokságot. A szakszövetség elnöke abban reménykedik, hogy Németországban nem ismétli meg magát a múlt.

– Jobban szerepelnek azok, akik olimpián kevésbé voltak sikeresek, sokkal nagyobb bennük a bizonyítási vágy. Én most azt szeretném, hogy a magyar kajak-kenu sport nem igazolná ezt a tételt és tiszta szívemből azt kívánom, hogy akik olimpián nyertek, olimpiai bajnokok lettek, azok őrizzék meg a világbajnokságon is ezt a dicsőséges helyet. Ugyanakkor azok a kihívók, akiknek az olimpia nem úgy sikerült, vagy fiatalok, akik bekerültek a csapatba, azok meg bizonyítsák azt, hogy ők kifejezetten erre a világbajnokságra készülve tudják bizonyítani, hogy ők a legjobbak – közölte Baráth Etele, a szövetség elnöke.

A szövetségi kapitány 8-10 érmet vár. „Örülnék neki, ha egy tízhez közeli éremmel térnénk haza a világbajnokságról. Azt gondolom, akkor semmi esetre sem lehet okunk a panaszra. Kicsit jobban szétbontva szakágakra, szerintem minden szakágban van annyi, hogy érmekkel térjen haza” – fogalmazott Storcz Botond, a válogatott szövetségi kapitánya.

Magyar férfi kajak-négyes a 2006-os aranyérem megszerzése óta nem állt dobogón világbajnokságon, miközben a londoni olimpián a második helyen végzett az egység. „Az már, ugye, hét év, a szegedi világbajnokságon. Azóta világbajnoki érem nincs. Most ez nem tudom, nyomasztólag hat-e rájuk, majd a repülőúton szeretném közölni velük, hogy van tét. Érmet szeretnénk nyerni, az nagyon jó lenne” – mondta Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakozó.

A mozgáskorlátozottak versenyében hat sportoló képviseli a magyar színeket a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bevezetné a sportolóknál a kötelező nemiségvizsgálatot az ENSZ

Bevezetné a sportolóknál a kötelező nemiségvizsgálatot az ENSZ

Noha már sokan abban bíztak, hogy a párizsi olimpia egyik legnagyobb botránya körül kialakult és nagyon eldurvult vita – a női ökölvívó tornán két interszexuális bokszoló, az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Ju-ting ringbe léphetett a hölgyek között – lassan elcsendesedik, most, hogy az ENSZ különmegbízottja nyilvánosságra hozta az ezzel kapcsolatos jelentését, megint elkezdtek egymásnak esni az érdekelt felek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!