2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sport

Titkos vágya teljesült a híres magyar röplabdázónak

Szakmáry Gréta röplabdázó a japán élvonalban szereplő SAGA Hisamitsu Springs csapatában folytatja pályafutását.

  • Titkos vágya teljesült a híres magyar röplabdázónak

A 32 éves magyar ütőjátékos szerződtetéséről kedden számolt be új klubja, amely az előző idényben hatodik helyen zárt a japán élvonalban.

A kilencszeres bajnok együttesben Szakmáry mellett az amerikai Stephanie Samedy lesz a másik idegenlégiós, a japán élvonalban ugyanis csapatonként maximum két külföldi röplabdázót alkalmazhatnak.

"Mondhatjuk, hogy igazából végigmásztam a ranglétrát. Mindig is titkos vágyam volt Japánba eljutni, de magyar játékosként nagyon kevés esélyt láttam rá, hogy ez sikerülhet. Főleg úgy, hogy a régebbi időszakban a japán ligában csak egy légiós játékos szerepelhetett, és azt is inkább centerposztba keresték, szóval évekkel ezelőtt letettem erről az álmomról" - mondta az M1 aktuális csatornának Szakmáry. Hozzátette: az utóbbi időszakban már ütőjátékosokat is igazoltak a japán ligába, így ismét felcsillant a remény. Majd azt is megemlítette, hogy jelenlegi csapata, a Novara is folyamatosan érdeklődött a hosszabbításról, ami hatalmas elismerés volt számára.

"Nagyon nehéz a japán bajnokság, élvezni akarom minden percét a kintlétnek, de nagyon nehéz lesz, mivel minden hétvégén szombaton és vasárnap is játszanak. Nekem fizikálisan és mentálisan erre kell majd felkészülnöm, mert szerintem ez lesz a legnehezebb része, hogy két nap egymás után kell jó teljesítményt nyújtani" - fogalmazott.

Szakmáry lesz a távol-keleti liga történetének első magyar női játékosa. A nyíregyházi nevelésű, 135-szörös válogatott röplabdázó a legutóbbi két évben az olasz első osztályban játszott, korábban a török és a német élvonalban is szerepelt.

 

Forrás: MTI

Fotó: voleybolmagazin.com

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szoboszlai: büszke vagyok a csapatra

Szoboszlai: büszke vagyok a csapatra

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya azt mondta, büszke az együttesre és a társaira, mert olyan választ tudtak adni a németektől szombaton elszenvedett 5-0-s vereségre, amire ő maga is számított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!