2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Sport

Taroltak a magyarok a világbajnokságon + videó

Várakozáson felül szerepeltek a magyar öttusázók a kínai Csengcsouban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon - Martinek János szövetségi kapitány értékelése szerint.

  • Taroltak a magyarok a világbajnokságon + videó

"Nem számoltam azzal, hogy ennyien dobogóra állnak majd, de ezzel szerintem nem csak én vagyok így, más se számított ilyen sikerre, se itt, se otthon. Rendkívül pozitív, hogy az utolsó, még lovaglással rendezett világbajnokságon ilyen kiemelkedő eredményt értünk el" - mondta az MTI érdeklődésére.

A magyarok három első, két második és egy harmadik hellyel másodikként végeztek az éremtáblázaton, úgy szorultak a dél-koreaiak mögé, hogy női váltóban és vegyes váltóban nem indultak.

Előbbit illetően már az elutazás előtt eldőlt, hogy nem lesz magyar induló, utóbbival kapcsolatban pedig a kapitány azt mondta, az egyéni versenyben mindenki nagyon elfáradt, ráadásul utólag még jónak is bizonyult a döntés, mert a korábbi napok fullasztó hősége után vasárnap esett az eső, és végül a lovaglást meg sem lehetett rendezni, mert felázott a pálya.

A magyarok közül aranyérmes lett Bőhm Csaba - aki már a tavalyi Európa Játékokon megszerezte az olimpiai kvótát, így most ezért a teljesítményért már nem járt neki -, továbbá a Bőhm, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású férfi csapat és a Guzi Blanka, Erdős Rita, Bauer Blanka alkotta női együttes. A vb-n a dobogósok szerezhettek párizsi kvótát, de csak akkor, ha korábban még nem volt nekik, így ezúttal az ezüstérmes Szép és Guzi, valamint a bronzérmes Erdős vált nevezhetővé a nyári játékokra.

A magyarok öt olimpiai kvótával rendelkeznek, mivel sikertelen lovaglása miatt ezúttal a 18. helyen végző Gulyás Michelle Bőhmhöz hasonlóan már tavaly, a krakkói Európa Játékokon kvalifikációhoz jutott. Az olimpián ugyanakkor nemenként csak két versenyző indulhat egy-egy országból, így abban az esetben, ha több jön össze, az adott szövetségnek kell határoznia arról, kiket nevez. Még az is lehet, hogy a hétfői olimpiai kvalifikációs ranglistáról további magyarok is nevezhetővé válnak.

Martinek János ezzel kapcsolatban egyelőre annyit közölt, hogy ő a válogatási elvei szerint elkészíti majd a javaslatát, amelyet a szakmai bizottság szerdán tárgyal, azután pedig majd az elnökség mondja ki a végső szót.

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nem bírt a lengyelekkel, így csoportmásodik Franciaország

Nem bírt a lengyelekkel, így csoportmásodik Franciaország

A francia válogatott meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a már kiesett lengyelekkel a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának harmadik, utolsó fordulójában kedden, így Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese a második helyen végzett a négyesében.
Hollandia legyőzésével csoportelsők az osztrákok

Hollandia legyőzésével csoportelsők az osztrákok

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben. A hollandok harmadikként jutottak a nyolcaddöntőbe.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!