2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Sport

Szörnyű tragédia történt az Esztergom–Nyerges raliversenyen + videó

A rendőrség tájékoztatása szerint egy autó eddig ismeretlen okokból a nézők közé hajtott, a balesetben többen is életüket vesztették.

  • Szörnyű tragédia történt az Esztergom–Nyerges raliversenyen + videó

A police.hu úgy fogalmaz: Lábatlan és Bajót között halálos tömegszerencsétlenség történt március 24-én kora délután.

Az eddigi adatok szerint egy raliversenyen részt vevő jármű, eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézők közé hajtott.

A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek.

A körülmények tisztázása folyamatban van.

Kemma.hu is azonnal a helyszínre sietett, hogy megtudják, mi történt.

Az egyik szemtanú árulta el a baleset részleteit. Elmondása szerint nagy sebességgel érkezett egy versenyautó Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, a jármű pedig ennek következtében elsodorta a közelben álló embereket. A szemtanú szerint 4 mentőhelikopter érkezett a helyszínre, és úgy tudja, hogy mintegy 30-an sérültek meg.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség kiadott egy közleményt

Négyen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit.

Az egyik szemtanú árulta el a baleset részleteit. Elmondása szerint nagy sebességgel érkezett egy versenyautó Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, a jármű pedig ennek következtében elsodorta a közelben álló embereket. A szemtanú szerint 4 mentőhelikopter érkezett a helyszínre, és úgy tudja, hogy mintegy 30-an sérültek meg.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége közleményben tudatta, hogy a hatóságokkal együttműködve vizsgálja a baleset körülményeit.

Tájékoztatásuk szerint a 11. Esztergom-Nyerges Rally második napján, a Lábatlan-Bajna gyorsasági szakaszon történt baleset miatt a verseny rendezősége megszakította a versenyt.

A helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. Négy ember életét már nem lehetett megmenteni, egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, további hatot - köztük egy gyermeket - könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

Jelezték: a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség vezetősége részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak és családtagoknak, a baleset körülményeit pedig a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul kivizsgálja. A vizsgálat lezártáig az MNASZ és a verseny rendezősége nem ad további információt, illetve nyilatkozatot - közölték.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a raliversenyen részt vevő egyik jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között. Az m1 helyszíni tudósítása alapján mentőhelikopterek, mentőautók és egyéb egységek érkeztek a helyszínre. Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen vagy pontosan mi történt, még nem lehet tudni. A versenyt azonnal leállították, zajlik a helyszínelés és az eset vizsgálata - hangzott el az m1 Híradójában.

A versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan-Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom-Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelőtestületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára.

Fotó: 24 Óra

Magyar Nemzet/police.hu/MTI/HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!