2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Sport

Szoboszlai is dühönghet, nagyon elbántak a Liverpool csapatával + videó

Az első három mérkőzését megnyerő Liverpool csütörtök este 3-2-es vereséget szenvedett Toulouse-ban az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Ám a 97. percben elvettek egy szabályos gólt a vendégektől, Jarell Quansah találatát Alexis Mac Allister „kezezése” miatt. Georgi Kabakov játékvezető és a VAR-szoba azonban hibázott, így Liverpoolban most okkal dühöngenek, Szoboszlai Dominik is.

  • Szoboszlai is dühönghet, nagyon elbántak a Liverpool csapatával + videó

Toulouse-ban alaposan felforgatva küldte pályára együttesét Jürgen Klopp vezetőedző, több alapember, köztük Szoboszlai Dominik is hiányzott a Liverpool kezdőcsapatból. A szünetben, 0-1 után aztán már változtatott a német tréner, a magyar középpályás, Mohamed Szalah és Trent Alaxander-Arnold is beállt a második félidőre. Nem tudott azonban felpörögni a vendégcsapat, sőt a hazaiak bő húsz perc alatt további háromszor a kapuba találtak, igaz, kétszer szabálytalan körülmények között. Kétgólos hazai vezetés után a toulouse-iak összehoztak egy gólt a Liverpoolnak is (öngól született), de ezután ismét növelték előnyüket. A hajrában megint szépített a Liverpool, majd a 97. percben úgy tűnt, egyenlíteni is tud, de videózás után a bíró érvénytelenítette Jarell Quansah találatát, mert az akció kezdeténél Alexis Mac Allister karjára pattant a labda.

Csakhogy a szabályok szerint ez nem volt olyan kezezés, ami miatt nem lehetett megadni a gólt – mutat rá cikkében az Origó. Egyrészt mert a labda csak felpattant Mac Allister felkarjára, másrészt pedig az argentin világbajnok inkább a mellkasával ért előbb a labdához, ami onnan perdült tovább, de egyértelműen csak a mez ujja fölötti részen érte a játékos karját, ami nem szabálytalan. Vagyis a gól szabályos volt.

Kabakov játékvezető és a VAR is a Liverpool kárára tévedett

A labdarúgás szabályainak legfrissebb értelmezése szerint a játékvezető hibásan vette el a gólt, ugyanis a vétlen kezezés, amely ahhoz vezet, hogy egy csapattárs gólt szerez vagy gólszerzési lehetőséghez jut, nem minősül szabálysértésnek. Ez a mozdulat csak abban az esetben lett volna szabálytalan, ha Mac Allister karjáról egyből a kapuba pattan a labda, erről azonban szó sem volt, mi több, még jó néhány labdaérintés követte. Georgi Kabakov bolgár játékvezető hosszas videózás után hozott tehát rossz döntést, ami csak tovább rontja a helyzetet.

Ám a gól az, amit a játékvezető megad, így korán örült a Liverpool közösségi oldalának szerkesztője is.

Borítókép: A jelenet, amikor Mac Allister felkarjára pattan a labda (Forrás: X/RMS Sport)

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!