2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Körhinta 19:10

Sport

Szoboszlai Dominik: Ennek alap dolognak kellene lennie + videó

A magyar labdarúgó-válogatott csoportelsőként jutott ki a 2024-es Európa-bajnokságra. Ezt Hatvanötezer ember előtt ünnepelhették. A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik hangsúlyozta, a nemzeti csapatban szerepelni nem teher, hanem megtiszteltetés. Szerinte a hozzáállás a válogatott sikerének kulcsa.

  • Szoboszlai Dominik: Ennek alap dolognak kellene lennie + videó

Szoboszlai Dominik két góllal járult hozzá a magyar válogatott vasárnapi, Montenegró elleni 3-1-es győzelméhez, amellyel biztossá vált, hogy Marco Rossi csapata veretlenül a selejtezőcsoportja élén végzett, így a második kalapból várhatja a 2024-es Európa-bajnokság december 2-i sorsolását. A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a felelősségteljes pozícióhoz méltón nyilatkozott arról, mit jelent számára a hazáját képviselni.

 

 – Alap dolog kellene lennie, hogy a saját hazádat képviseled, ez nem teher, hanem megtiszteltetés – fogalmazott Szoboszlai Dominik a Montenegró elleni siker után.

Szoboszlai Dominik, a szerény vezér

A csapatkapitány első, egyenlítést jelentő gólja csodás szóló végén született. Az UEFA is ezt a találatot emelte ki a vasárnapi Eb-selejtezős gólok közül.

Szoboszlai mégis hangsúlyozta, nem akarja, hogy a magyar válogatotton belül őt kiemelt sztárjátékosként kezeljék. Igaz, eközben a pályán mindent megtesz azért, hogy ez indokolt legyen.

 

 

 

Mi a magyar válogatott sikereinek titka?

Szoboszlai Dominik azt is kiemelte, milyen fantasztikus meccsről meccsre telt ház előtt, fergeteges hangulatban vívni a hazai meccseket.

– Most már hatvanötezer ember nézi végig a meccsünket a stadionban, és szerintem a minket tévében nézők száma is emelkedett. Ezt saját magunknak köszönhetjük, legyen az a mester vagy a játékosok, akik az elmúlt öt-hat évben csatlakoztak a válogatotthoz. Ezért tenni kell, és mi minden egyes alkalommal meg is tesszük a magunkét, száz százalékot nyújt mindenki, emiatt vagyunk ilyen sikeresek – mondta Szoboszlai Dominik.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és társai teli torokból éneklik a magyar himnuszt a mérkőzés végén (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Szélesvásznú történelem: Körhinta + videó

Az aktuális adásban az 1955-ben bemutatott, Fábri Zoltán rendezte Körhinta című romantikus drámáról beszélgettünk Zs. Vincze Zsuzsa koreográfussal és Szűcs Nelli színművésszel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!