2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vetítő 11:00

Sport

Százéves egyesületek évtizedes tartozásait vállalják át

Csődelhárítás és adósságrendezés az eredményes fővárosi kluboknál. Az egyesületek tartozásának felmérése még tart, de az biztos, milliárdos összegről van szó. Simicskó István sportállamtitkár a Stoppernek ismertette az adósságrendezés feltételeit.

Százéves egyesületek évtizedes tartozásait vállalja át a kormány, mely több lépcsőben rendezi a magyar sport helyzetét. Most jutottak el az egyik legfontosabb pillérhez, a klubokhoz. Az egyesületek adósságának tételes felmérése még folyamatban van, de az biztos, milliárdos összegről van szó.

– Pontosan megvizsgáltatják, milyen kintlevőségek vannak még, hiszen nagyon-nagyon bonyolult az ő tulajdonosi szerkezetük és a különböző ingatlanelosztásuk. Egy biztos, ez körülbelül 2-2,5 milliárd forintos nagyságrendet tesz ki az előzetes felmérések alapján, de pontos számot akkor tudunk mondani, ha ezt a klubok könyvvizsgáló cégekkel megvizsgáltatták. De az állam ezt átvállalja – mondta Simicskó István sportállamtitkár.

A hat támogatott egyesület egyike a BVSC, de nem a vasutasok vannak a legrosszabb helyzetben. Bár hosszú éveken keresztül a fennmaradásért küzdöttek, most megszabadulnak az évtizedes tehertől.

– Ennek az összege 300 millió forint körül van, azért nem tudok ennél pontosabb számot mondani, mert van olyan közműszolgáltató, amelyikkel vitánk van, hogy pontosan mennyi az adósság – árulta el a BVSC Zugló elnöke. – A mi adósságunk egy része, ahogy a többi klubnál is, a közműszolgáltatásokkal szemben áll fönt. Egy uszodában vagyunk, értelemszerűen a gázművek felé van a legnagyobb tartozásunk. Bár majdnem húsz szakosztályunk van, a vizes sportok az egyik legerősebbek és a legköltségesebbek is, itt halmoztuk fel a legnagyobb adósságot – tette hozzá Szatmáry Kristóf.

A klubelnök elmondta: a kormány előzetesen tájékoztatást kért a klub helyzetéről, és bekérték a számlákat is. Az ígéretek szerint még az idén megérkezik a ki nem egyenlített számlák ellenértéke. A kormány nem csak a tartozásokat rendezi, hanem működési költséget is kapnak éves szinten, ez további segítséget jelent. „Azzal, hogy az állam működési támogatást is nyújt, valószínű, hogy az adósság újratermelődését meg tudjuk akadályozni” – véli Szatmáry.

A BVSC mellett az MTK, a Ferencváros, a Honvéd, a Vasas és az Újpest adósságát vállalja át a kormány.

További részletek a Stopperben 21 óra 30 perckor. A műsorban megszólal Fazekas László is. A 92-szeres válogatott labdarúgótól többek között azt kérdezte a Hír TV stábja, elvállalná-e a nemzeti csapat irányítását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!