2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Sport

Szabó Tünde részt vett az EU sportminisztereinek videokonferenciáján

Rövid távon a sportturizmus élénkítése, a sportgazdaság szereplőinek talpra állítása, hosszú távon pedig a sportgazdaság fellendítése és a sportlétesítmények fejlesztése, valamint az elkészült létesítmények gazdaságos üzemeltetése fontos feladat - hangsúlyozta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Európai Unió sportminisztereinek videokonferenciáján, amelyet a koronavírus-járvány sportra gyakorolt hatása miatt hívtak össze.

  • Szabó Tünde részt vett az EU sportminisztereinek videokonferenciáján

Szabó Tünde az MTI megkeresésére elmondta, üdvözölte a horvát elnökség kezdeményezését a sportminiszterek részére szervezett keddi videokonferencia megtartásával kapcsolatban, "hiszen mi is nyitottak vagyunk rá, hogy a tagállamok a nemzeti jó gyakorlataik, eredményeik megosztásával járuljanak hozzá a kirobbant Covid-19 járvány sportágazatra gyakorolt negatív hatásának enyhítéséhez".

Hozzátette, a konferencia három kérdés köré szerveződött: Milyen intézkedések történtek a koronavírus-járvány miatt? Hogyan zajlik jelenleg a sportolók felkészülése? Milyen intézkedéseket terveznek a tagországok a járvány leküzdése után?

Szabó Tünde elmondta, ismertette a magyar intézkedéseket, amiket a különleges vészhelyzet miatt kellett meghozni. Kiemelte, hogy szükség lesz a sport és a testmozgás népszerűsítése, egészségvédő és betegség megelőző szerepének társadalmi erősítésére a jövőben, illetve meg kell rendezni az elhalasztott nemzetközi sporteseményeket, valamint növelni kell a további sportesemények számát.

"Rövid távon fontos a sportturizmus élénkítése, valamint a sportgazdaság szereplőinek talpra állítása, hosszú távon pedig a sportgazdaság fellendítése és a sportlétesítmények fejlesztése, valamint az elkészült létesítmények gazdaságos üzemeltetése." - nyilatkozott. Fontosnak nevezte, hogy a kijárási korlátozás alatt született digitális tudásbázis hasznosítása a későbbiekben is biztosított legyen.

A sportért felelős államtitkár jelezte:

"Nyitottak vagyunk a magyar intézkedések megosztására és a többi tagállam által megtett lépések megismerésére. Örülünk az ez irányú kommunikációnak és tapasztalatcserének."

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!