2022. 01. 22. Szombat Vince, Artúr napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Fiatalkorú agresszió: felveszik a kesztyűt

Az évi 300-330 emberölésből 20-30-at követ el fiatalkorú. A rendőrségi statisztikák szerint az erőszakos bűncselekmények 11-12 százalékot követik el 18 év alattiak. A Stopper ezúttal annak járt utána, kezelhető-e a sport segítségével a fiatalkori agresszió.

Budapest egykor legveszélyesebb kerületében, Csepelen alapította kick-box akadémiáját és dolgozott ki sportintegrációs programot Király István. Célja, hogy lekösse az általában rossz körülmények közül érkező, gyakran az utcán lógó, bűnözésből élő fiatalokat. Veres Richárd Hajdúsámsonból költözött Budapestre testvéreivel a Király-team miatt. Ma már a csepeli utcák jól ismert alakja, de pozitív példaként: kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok kick-bokszos.

– Nagyon sok cigány barátom van, és baromi büszkék arra, hogy ilyen eredményeket értem el – mondta a Stoppernek Veres Richárd, hozzátéve: „és ez baromi jó érzés nekem is”. „Volt olyan, hogy hazajöttem egy versenyről, benne volt az akadémia a tv-ben, beszámoltak a sikerünkről, és az utcán odajött hozzám egy fiatal srác, hogy »szia, ne haragudj, hadd gratuláljak!« Kifejtette, hogy tök büszke arra, hogy csepeli vagyok, hogy ilyen eredményeket érek el. Elképzelni nem tudtam, hogy van ilyen” – mondta a kick-box-világbajnok.

Király István szerint sikerélményhez kell juttatni a fiatalokat, és el kell hitetni velük, hogy többet érnek, mint amennyire tartják magukat.

– Mi voltunk Tarnabodon, Tiszalök, Tiszadada, Tarnazsadány, ami tényleg nagyon bajban lévő régió – fogalmazott Király István, hozzátéve: „Itt is a kommunikáció erejével tudtunk előrébb lépni. Ezekkel a srácokkal meg kell értetni, hogy amit mi csinálunk, azzal igenis ki lehet törni onnan…” – mondta a Halker Király Team Kick-box Akadémia elnöke.

Más szaktekintélyek ugyanakkor szkeptikusak, Szántó Imre ökölvívóedző azt mondja: a boksz világa kiveti magából az oda nem illőket.

Részletek hétfő este 19.30-től a Stopperben, ahol hosszabb interjút láthatnak Ricardo Monizzal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjével is.

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Csörte: LMBTQ-mesekönyv a svéd óvodásoknak

A nap vitája! A Hír Televízió politikai vitaműsorában bármi megtörténhet, és nincs mellébeszélés. LMBTQ-csomagokkal érzékenyítik a svéd és az osztrák óvodásokat, hazánkban az emberek dönthetnek a gyermekek szexuális neveléséről. 

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!