2022. 08. 09. Kedd Emőd napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Sport

Fiatalkorú agresszió: felveszik a kesztyűt

Az évi 300-330 emberölésből 20-30-at követ el fiatalkorú. A rendőrségi statisztikák szerint az erőszakos bűncselekmények 11-12 százalékot követik el 18 év alattiak. A Stopper ezúttal annak járt utána, kezelhető-e a sport segítségével a fiatalkori agresszió.

Budapest egykor legveszélyesebb kerületében, Csepelen alapította kick-box akadémiáját és dolgozott ki sportintegrációs programot Király István. Célja, hogy lekösse az általában rossz körülmények közül érkező, gyakran az utcán lógó, bűnözésből élő fiatalokat. Veres Richárd Hajdúsámsonból költözött Budapestre testvéreivel a Király-team miatt. Ma már a csepeli utcák jól ismert alakja, de pozitív példaként: kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok kick-bokszos.

– Nagyon sok cigány barátom van, és baromi büszkék arra, hogy ilyen eredményeket értem el – mondta a Stoppernek Veres Richárd, hozzátéve: „és ez baromi jó érzés nekem is”. „Volt olyan, hogy hazajöttem egy versenyről, benne volt az akadémia a tv-ben, beszámoltak a sikerünkről, és az utcán odajött hozzám egy fiatal srác, hogy »szia, ne haragudj, hadd gratuláljak!« Kifejtette, hogy tök büszke arra, hogy csepeli vagyok, hogy ilyen eredményeket érek el. Elképzelni nem tudtam, hogy van ilyen” – mondta a kick-box-világbajnok.

Király István szerint sikerélményhez kell juttatni a fiatalokat, és el kell hitetni velük, hogy többet érnek, mint amennyire tartják magukat.

– Mi voltunk Tarnabodon, Tiszalök, Tiszadada, Tarnazsadány, ami tényleg nagyon bajban lévő régió – fogalmazott Király István, hozzátéve: „Itt is a kommunikáció erejével tudtunk előrébb lépni. Ezekkel a srácokkal meg kell értetni, hogy amit mi csinálunk, azzal igenis ki lehet törni onnan…” – mondta a Halker Király Team Kick-box Akadémia elnöke.

Más szaktekintélyek ugyanakkor szkeptikusak, Szántó Imre ökölvívóedző azt mondja: a boksz világa kiveti magából az oda nem illőket.

Részletek hétfő este 19.30-től a Stopperben, ahol hosszabb interjút láthatnak Ricardo Monizzal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjével is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

ZEG Rally Show

ZEG Rally Show

Idén két keréken is száguldoztak az utcákon és a környező erdőkben, ugyanis az EnduroGP terepmotoros világbajnokság is csatlakozott a nagyszabású rendezvényhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!