2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Fiatalkorú agresszió: felveszik a kesztyűt

Az évi 300-330 emberölésből 20-30-at követ el fiatalkorú. A rendőrségi statisztikák szerint az erőszakos bűncselekmények 11-12 százalékot követik el 18 év alattiak. A Stopper ezúttal annak járt utána, kezelhető-e a sport segítségével a fiatalkori agresszió.

Budapest egykor legveszélyesebb kerületében, Csepelen alapította kick-box akadémiáját és dolgozott ki sportintegrációs programot Király István. Célja, hogy lekösse az általában rossz körülmények közül érkező, gyakran az utcán lógó, bűnözésből élő fiatalokat. Veres Richárd Hajdúsámsonból költözött Budapestre testvéreivel a Király-team miatt. Ma már a csepeli utcák jól ismert alakja, de pozitív példaként: kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok kick-bokszos.

– Nagyon sok cigány barátom van, és baromi büszkék arra, hogy ilyen eredményeket értem el – mondta a Stoppernek Veres Richárd, hozzátéve: „és ez baromi jó érzés nekem is”. „Volt olyan, hogy hazajöttem egy versenyről, benne volt az akadémia a tv-ben, beszámoltak a sikerünkről, és az utcán odajött hozzám egy fiatal srác, hogy »szia, ne haragudj, hadd gratuláljak!« Kifejtette, hogy tök büszke arra, hogy csepeli vagyok, hogy ilyen eredményeket érek el. Elképzelni nem tudtam, hogy van ilyen” – mondta a kick-box-világbajnok.

Király István szerint sikerélményhez kell juttatni a fiatalokat, és el kell hitetni velük, hogy többet érnek, mint amennyire tartják magukat.

– Mi voltunk Tarnabodon, Tiszalök, Tiszadada, Tarnazsadány, ami tényleg nagyon bajban lévő régió – fogalmazott Király István, hozzátéve: „Itt is a kommunikáció erejével tudtunk előrébb lépni. Ezekkel a srácokkal meg kell értetni, hogy amit mi csinálunk, azzal igenis ki lehet törni onnan…” – mondta a Halker Király Team Kick-box Akadémia elnöke.

Más szaktekintélyek ugyanakkor szkeptikusak, Szántó Imre ökölvívóedző azt mondja: a boksz világa kiveti magából az oda nem illőket.

Részletek hétfő este 19.30-től a Stopperben, ahol hosszabb interjút láthatnak Ricardo Monizzal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjével is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!