2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Sport

Schäfer András: Képesek leszünk ki-ki meccset játszani Münchenben

Szinte még újonc, de már alapember a magyar válogatottban Schäfer András, aki Szoboszlai és Kalmár balszerencséjét használja ki. A DAC középpályása felkerült a világ egyik legtekintélyesebb újságjának a címlapjára, de ezt kétes dicsőségnek tartja. Úgy véli, a válogatott Münchenben képes lehet kiharcolni a továbbjutást.

  • Schäfer András: Képesek leszünk ki-ki meccset játszani Münchenben

Schäfer András az utóbbi hetek nagy felfedezettje. Ha nincs Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsoot sérülése, aligha kapott volna helyet a portugálok és a franciák ellen is a kezdőcsapatban. Marco Rossi bizalmat szavazott a Dunaszerdahely 22 éves középpályásának, és ő remek teljesítményt nyújtva meg is hálálta ezt.

– Nagyon sajnálom Dominiket és Zsoltot is, nagy szükségünk lenne rájuk. Zsolttal szinte óránkét tartom a kapcsolatot, sokat segít nekem. Az ő balszerencséjük most az én szerencsém, így hozta az élet. És, ha már megkaptam a lehetőséget, akkor muszáj volt élnem vele.

A fiatal futballista olyan tekintélyes lap címlapjára került fel, mint a francia L’Equipe, és amikor meglátta, csak mosolygott.

– Éppen felrúgom Paul Pogbát, szóval nem ez volt a mérkőzés legszebb pillanata. Ráadásul a szerkesztők egész biztosan nem én miattam választották ezt a képet. Amúgy pedig bocsánatot kérek a franciától, a meccsen nincs barátság, de utána igen, és egy ilyen belépőért jár az elnézést kérés.

Azt korábban is tudhattuk Schäfer Andrásról, hogy intelligens, határozott egyéniség, aki szeret olvasni, keresztrejtvényt fejteni. Erről most ezt mondta:

– Az olvasás és rejtvényfejtés többnyire esti program, akkor csinálom, amikor már szeretnék ellazulni és pihenni. Mindkettőt nagyon szeretem, mert remek elfoglaltság. Ami pedig a határozottságomat illeti, engem ez rengeteget segített eddig a pályán és az élet más területein. Amikor mégis megingok, akkor azok lendítenek át, akik körülvesznek az életben, nekik is nagyon sokat köszönhetek.

Tizenhét évesen mutatkozott be az NB I-ben. Előtte a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett, majd szerződtette az MTK, onnan vette meg a játékjogát egymillió euróért az olasz Genoa, ahonnan kölcsönben a Chievóhoz került, de a Serie A-ban nem mutatkozhatott be. A Dunaszerdahely 2020 elején vette kölcsön, majd szeptemberben végleges szerződést kötött vele 2024 júniusáig. A jó Európa-bajnoki szereplés rengeteg klub figyelmét felhívhatja rá, de ő ezzel most nem foglalkozik:

– Az olaszországi kitérő után nagyszerű fordulat volt az életemben a DAC által kínált lehetőség. Én most éppen a világ egyik legboldogabb embere vagyok, és csak az érdekel, hogy van még egy nagyon fontos meccsünk az Európa-bajnokságon. Sőt, azt remélem, még több is, mert mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy legyőzzük a németeket Münchenben.

Motiváltan utazunk a bajor városba, szerintem úgy is képesek leszünk ki-ki meccset játszani Németországgal,

hogy nem áll majd mögöttünk annyi szurkoló, mint a Puskás Arénában állt. Remélem, sokan el tudnak jönni erre a mérkőzésre, szükségünk lesz rájuk.

Schäfer András elmesélte, családi megrendelésre Kylian Mbappé mezét szerette volna megszerezni, ám

a franciák sztárja annyira ideges volt a lefújás után, hogy senkivel sem cserélt.

Így most két Schäfer-meze van az Eb-ről, de tudja, a családja ezt is nagy becsben tartja majd.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!