2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Sport

Sakkvilágcsúcsot döntött egy nigériai játékos

A nigériai Tunde Onakoya megdöntötte az egyfolytában sakkozás világcsúcsát azzal, hogy 58 órán át játszott New York ikonikus helyén, a Times Square-en.

  • Sakkvilágcsúcsot döntött egy nigériai játékos

A sakkmester reméli, hogy akciójával legalább egymillió dollárt gyűjt össze, és az összeggel afrikai gyerekek oktatását támogathatja.

A korábbi rekordot két norvég, Hallvard Haug Flatebo és Sjur Ferkingstad tartotta 2018-ból, ők 56 óra 9 perc 37 másodpercig játszottak megszakítás nélkül.

Onakoyának a helyszínen több százan szurkoltak, zenét, nigériai ételeket és italokat szolgáltattak a résztvevőknek. Az interneten is rengetegen követték nyomon az eseményt.

A 29 éves sportoló elmondása szerint a sakknak köszönheti, hogy kitört a mélyszegénységből Lagos hírhedt nyomornegyedéből. A becsült adatok szerint a 225 millió lakosú Nigériában több mint 10 millió gyerek nem jár iskolába. Onakoya nonprofit szervezete szegény közösségekből származó gyermekeket tanít a sakkra, és segíti őket az oktatásban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!