2024. 10. 12. Szombat Miksa napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Sport

Rossi: Nehéz meccs volt, a magyar csapat jól küzdött

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában.

  • Rossi: Nehéz meccs volt, a magyar csapat jól küzdött

"Úgy mondanám, van egy kis keserűség az ember szájában, mert emberelőnyben nem tudtuk megtartani a vezetést" - válaszolt Rossi az MTI kérdésére, hogy félig üres vagy félig tele van a pohár. "A gólt rögzített helyzetből kaptuk, és ezt tudtuk, hogy kerülni kell, mert a hollandok nyolc-kilenc játékosa 190 centis, ráadásul fantasztikus technikai képességekkel rendelkezik. Ilyen becsúszhat, úgyhogy gratulálok a srácoknak. Ma este sikerült lehozni a tervet, sok esetben ügyesek voltak. Le a kalappal a kezdők és a cserék előtt is. Ez a hozzáállás kell".

A magyar állampolgársággal is rendelkező szakvezető kifejtette, ennyire nem szeret védekezni, de ilyen minőségű riválissal szemben ezt a taktikát kell alkalmazni, ez világosan kiderült az 5-0-s németországi vereség alkalmával, amikor megpróbáltak magasan nyomást gyakorolni, de a játékosok "elfogytak" a második félidőre. Rossi a bravúros pontszerzés kivívásában nagyon fontosnak tartotta, hogy az első helyzetet sikerült kihasználni.

"Boszniában ugyanígy kell teljesíteni. Persze ott megpróbálunk ennél többet támadni és nyerni, de legalább döntetlent kell elérni, mert ez kell ahhoz, hogy bennmaradjunk a Nemzetek Ligája élvonalában" - utalt a hétfői találkozóra a szakvezető.

Rossi elárulta, Dárdai Mártont izomprobléma miatt cserélte le a szünetben. Kiemelte, a helyette beálló Botka Endre és a találkozót végigjátszó Fiola Attila teljesítményét, utóbbiról nem gondolta volna, hogy ilyen hamar, mindössze egy hónappal az Újpestre igazolása után utoléri magát. Szintén dicsérte Nikitscher Tamást, ahogy fogalmazott, ő sem számított arra, hogy meghívja a kecskeméti középpályást, de megtetszett neki a játéka, és ezt bizonyította is most, amikor "nem volt optimális" Nagy Ádám szerepeltetése.

"Szalai Ádám abban a szerepben, amit felajánlottunk neki, nagyon proaktív. Akik a csapattársai voltak, azokra nagy hatással van. Ma még inkább a játékosok nyelvén beszél. Kívánom neki, hogy egyszer ő legyen a válogatott szövetségi kapitánya, mert minden képessége megvan ahhoz, hogy kiváló edző legyen, elsősorban a személyisége és a karizmája miatt" - mondta a szakmai stábhoz pályaedzőként csatlakozó korábbi csapatkapitány szerepéről Rossi.

Kollégája, Ronald Koeman inkább félig telinek látta a poharat a döntetlent után, mert emberhátrányban sikerült a csapatának pontot mentenie.

"Nehéz meccs volt, a magyar csapat jól küzdött. Ma minden olyan nehézkesen ment. Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a pálya középső részét nem tudtuk megjátszani, mert ott nagyon sűrű volt a magyar csapat, ezért a széleken kellett volna többet próbálkozni. Emberhátrányban pedig örülhetünk, hogy sikerült pontot szerezni" - mondta a hollandokat irányító tréner. "Tulajdonképpen igazságos a döntetlen, mert nem tudtunk elég helyzetet teremteni. A tízemberes játékból kihoztuk a maximumot, de ilyen típusú meccseket meg kellene tudni nyerni".

Koeman szerint az volt a probléma, hogy nehezen tudták megtalálni labdával a támadókat. Ez a második félidőben már jobban ment, Gakpo ezért veszélyesebbé vált, de a befejezések pontatlanok voltak. A késői cseréket azzal indokolta, hogy úgy érezte, fognak gólt szerezni.

A csoportban harmadik helyen álló magyarok hétfőn a sereghajtó Bosznia-Hercegovina vendégei lesznek Zenicában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

The Wall Street Journal: Az amerikaiak szerint békét hozhat a világnak Trump

The Wall Street Journal: Az amerikaiak szerint békét hozhat a világnak Trump

A The Wall Street Journal című amerikai lap pénteken publikált közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek úgy vélték, hogy Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt jobban kezelné az ukrajnai háborút vagy a közel-keleti válságot, mint Kamala Harris demokrata elnökjelölt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fölényes veszprémi siker a BL-ben

Fölényes veszprémi siker a BL-ben

A Veszprém házigazdaként 36-24-re legyőzte Rosta Miklós csapatát, a román Dinamo Bucuresti-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!