2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Sport

Rossi három helyen tervez változást

A magyar labdarúgó-válogatott nagy nyomás alatt játssza kedden a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzését Marco Rossi szövetségi kapitány szerint.

  • Rossi három helyen tervez változást

Saját közönsége előtt legutóbbi három összecsapását elvesztette a nemzeti együttes, s amennyiben kedden is vereséget szenved, az története leghosszabb negatív sorozata lesz hazai pályán. „Nemcsak a hazai mérkőzések elvesztése, hanem az elmúlt időszak sikertelen találkozói is mind rányomják a bélyegüket a csapat hangulatára” – válaszolta az MTI kérdésére a szakvezető a hétfői sajtótájékoztatón. „Nem keresek kifogást, mindig magamra vállalom a felelősséget, így a finn mérkőzést is. Rajtam egyedül az elmúlt találkozó terhe van, míg a fiúkon több elvesztett mérkőzés felelőssége, ezért elég nagy a nyomás a csapaton”.

Rámutatott: abszurd lesz a helyzet, hogy szurkolók nélkül rendezik a keddi találkozót annak a büntetésnek a nyomán, amelyet az Európai Labdarúgó-szövetség még a románok elleni, 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki. „A futballnak drukkerek nélkül semmi értelme. Abszurd ez a helyzet, mondom ezt anélkül, hogy vitatnám a döntés jogosságát. Nem tudom, mennyire fog segíteni a játékosokon, hogy a szurkolók nyomása nem lesz jelen a stadionban” – fejtette ki Rossi.

Az 54 éves tréner arról is beszélt, hogy amikor elvállalta a posztot, úgy vélte, lesz néhány játékos, akik nem lesznek elég motiváltak, de az együtt töltött nyolc nap alatt belátta, tévedett. „Mindenki teljes mellszélességgel odatette magát, mind többet és többet akarnak. A rosszul sikerült első meccs után mennünk kell tovább, a jövőre koncentrálni, pozitívnak maradni és mindennek meg lesz az eredménye” – fogalmazott.

A keddi találkozóról elmondta, ugyanolyan taktikai felfogásban áll majd fel a csapata, mint Finnországban, csak három helyen tervez változást, azokat a játékosokat cseréli majd le, akiket fáradtabbnak látott. „Amit kértem a csapattól, azt alapvetően megvalósította. Három-négy súlyos hibát követtünk el, ezek eredménye lett a gól és a kapufák. A statisztika azonban jól mutatja, hogy nem voltunk alárendelt szerepben” – tette hozzá Rossi.

„Most be tudjuk bizonyítani, hogy itt a helyünk”

A játékosok közül Kovács István rámutatott, mindenben előre kell lépni a finnek elleni összecsapáshoz képest, bár véleménye szerint jól játszottak Tamperében. „Tudtunk labdát tartani, tudatos akciók nyomán alakultak ki a helyzeteink, amiket a héten többször is gyakoroltunk” – mondta a Mol Vidi FC játékosa, aki kifejtette, a szövetségi kapitány hasonló szerepkört vár el tőle a középpályán, mint amilyet klubcsapatában játszik.

Újságírói kérdésre, mely szerint lát-e hasonlóságot a görög válogatott és az AEK Athén között, amellyel klubjával nemrég találkozott a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében, azt felelte: bár több athéni játékos is itt lesz, mégis más szintet vár a találkozótól.

„Többségük nem biztos, hogy kezdő lesz, hiszen sok jó légiós van a keretükben. Ahogy az Athén ellen sem a Videoton volt a favorit, úgy most sem a magyar válogatott lesz a meccs esélyese. De ezért szép a sport, most be tudjuk bizonyítani, hogy itt a helyünk” – mondta Kovács, aki hozzátette, a hibák kiküszöbölésével nagyot léphetnek előre a találkozón, amely véleménye szerint más stílusú lesz, mint a finnek elleni volt. „A görög együttes nagyobb játékerőt képvisel, mint a finn. Leginkább védekezésben kell fejlődnünk” mondta a középpályás. A hazai pálya előnyét élvezzük, noha sajnos nézők nélkül, fűzte hozzá.

Az összecsapás a fehérorosz Alekszej Kulbakov sípjelére kezdődik meg kedden 20.45-től a Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott várható összeállítása az MTI szerint:

Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Lang Ádám, Bese Barnabás, Fiola Attila - Kleinheisler László - Nagy Ádám, Kovács István, Sallai Roland - Szalai Ádám, Eppel Márton

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!