2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Sport

Rossi 60 éves lett

Szeptember 9-én tölti be hatvanadik évét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és – tágabb időbeli kitekintéssel nyugodtan megkockáztathatjuk – a hazai futballtörténelem korszakos alakja.

  • Rossi 60 éves lett
 

 

 

 A nemzeti csapatot 2018 óta irányító, a 2021-es és a 2024-es Eb-re is kijuttató, általános tisztelettel és kitüntetett figyelemmel övezett edző az elmúlt években folyamatosan témát jelentett a médiában, szakmai tevékenysége, kapitányi működésének fordulatai és mindennapjainak publikus eseményei a nyilvánosság szeme előtt zajlottak. Amit aktív magyarországi évei során meg lehetett tudni róla, szinte biztosan megtudtuk, éppen ezért a kerek születésnap alkalmából most életének talán kevéssé ismert szakaszai, a druentói gyermekkorhoz, a felnőtt futballpályafutáshoz és a pozzuoli családi fészekhez kötődő emlékek adják a Nemzeti Sport írása témáját.

A Torino korosztályos csapataiban nevelkedett hátvédtehetség, Marco Rossi az 1983–1984-es idényben, az 1984. március 18-i Torino–Ascoli (0–0) mérkőzésen mutatkozott be a Serie A-ban. A következő évben, 20 évesen a harmadosztályú nápolyi csapat, a Campania játékosa lett, majd a Puteolana, a Catanzaro és a Brescia érintésével 1993-ban a Sampdoriához szerződött. Később szerepelt a mexikói Américában, a német Eintracht Frankfurtban és Olaszországba visszatérve a Piacenzában, az Ospitalettóban és a Salóban is, ám egyértelműen a genovai két évre emlékszik vissza pályafutása csúcsaként. 

„Négyen érkeztünk azon a nyáron a Sampdoriához – idézi Ch. Gáll András újságíró a kapitány életrajzi könyvében Marco Rossi szavait. – Gullit, David Platt, Alberigo Evani és én. Nem is kell bizonygatnom, hogy valamennyien jobb futballisták voltak nálam, utólag visszagondolva nem is értem, hogyan voltam képes futballozni azon a szinten. A Sampdoriánál volt klubtársam Roberto Mancini, a korábbi olasz szövetségi kapitány is, akihez a mai napig barátság fűz. Mindenesetre két év alatt 25 bajnokin szóhoz jutottam abban a nagyszerű csapatban, amelynek Sven-Göran Eriksson volt az edzője.”

teljes cikk a Nemzeti Sport honlapján olvasható.

Fotó: MTI / Facebook - Orbán Viktor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!