2020. február 28.,
péntek, Ákos, Bátor napja

Ronaldo megint betalálhat az Atlético kapujába

MTI

2019. február 19., kedd 12:26, frissítve: kedd 16:45

Szerdán az Atlético Madrid–Juventus és a Schalke–Manchester City összecsapásokkal zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása.

A két párosítás közül egyértelműen előbbi végkimenetelére nehezebb tippelni, a két csapat az elmúlt öt szezon döntőjéből négyben is érdekelt volt, de mindkettő mindkétszer kikapott.

A hazai pálya az Atlético Madridnak kedvez, ugyanis az 1996/97-es idény óta nem szenvedett vereséget saját közönsége előtt az egyenes kieséses szakaszban. Azóta a spanyol gárda 12 ilyen mérkőzést vívott, melyek közül hétszer nyer, ötször játszott döntetlent.

A Juventus mérlege felemás a spanyol csapatokkal szemben az oda-visszavágós párharcokban, kilencszer továbbjutott, hétszer pedig kiesett.

Számos játékosnak van közös múltja a két klubbal: a Juventusban az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo még a Real Madrid játékosaként 31 tétmérkőzésen lépett pályára az Atlético ellen, ezeken a találkozókon 22 gólt szerzett, többek között eredményes volt a 2014-es BL-döntőben, a 2016-os finálé 11-es párbajában is betalált, a 2017-es elődöntő első felvonásán pedig mesterhármast ért el. Az Atlético nagy téli szerzeménye, Álvaro Morata 2014 és 2016 között 93 mérkőzésen 27 gólt szerzett a Juventus színeiben, a 2014/15-ös idényben az elődöntő mindkét felvonásán, illetve a Barcelonával szemben elveszített fináléban is eredményes volt.

A másik szerdai párharcban a Schalke összességében csak a múlt alapján reménykedhet minimálisan az angol bajnok és listavezető Manchester City elleni párharc sikerében, ugyanis a szigetországi klub korábban mindkét német riválisával szembeni európai kupapárharcát elbukta, az 1978/79-es idényben a Borussia Mönchengladbach, harminc évvel később pedig Hamburg ellen.

A két mérkőzés egyaránt 21 órakor kezdődik, a visszavágókat március 12-én rendezik.