2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Risztov Éva és Gyurta Gergely is kórházba került

Gyomorpanaszokkal került kórházba több úszó a szombati, balatonfüredi nyílt vízi Európa-kupa után. A versenyt a Magyar Úszó Szövetség hirdette meg a Magyar Úszás Napja elnevezésű rendezvénysorozat részeként.

A szervezet az Európai Úszószövetség előírásainak és a hazai szabályoknak megfelelően egy héttel a rajt előtt, majd a verseny előtti időszakban is megvizsgáltatta a víz minőségét. A Balatont a labor mindkét esetben úszásra alkalmasnak találta. „Alkalmas volt a víz úszásra, szomorú, hogy azóta valami történhetett. Egy héttel és másfél nappal előtte készítették a mintát, elő van írva, hogy mikor kell megvizsgálni a vizet. Nagyon alaposan megnézték, nem tudom elképzelni, hogy felelőtlenül végezték volna. Nem a felelősséget hárítom el. Hogy mit lehet tenni ilyen esetben, nem tudom” – mondta Gyárfás Tamás.

A férfiak mezőnyében győztes Gyurta Gergely már elhagyhatta a kórházat, Risztov Éva, aki második lett, egyelőre nem. Az olimpiai bajnok vasárnap jelentkezett gyomorfájdalmakkal a debreceni Kenézy-kórházban. Ő nem nyilatkozott, kezelőorvosa pedig azt mondta: egyelőre nem lehet megállapítani, hogy hol fertőződött meg a sportoló. „A Kenézy-kórház infektológiai osztályán ápoljuk, jelenleg állapota stabil, feltehetően, a klinikai diagnózis alapján vírus okozta akut gyomorbélhurut okozza a panaszait” – mondta el a Hír TV-nek Várkonyi István intézetvezető főorvos.

A Veszprém megyei ÁNTSZ vízmintát vett a verseny helyszínén, az élelmiszer-biztonsági hatóság pedig a balatonfüredi vendéglátóhelyeket ellenőrizte, a vizsgálatoknak egyelőre nincs eredményük. A Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke szerint nincs összefüggés a balatoni halpusztulás és az úszók megbetegedése között. Oravecz Márton a Hír TV-ben azt mondta: a sportolók tüneteit más fertőzés okozta. „Az elmúlt hetekben többször is hoztak be vizsgálatra halakat, az ebből kimutatott vírusok, paraziták a halakra veszélyesek, közvetlenül emberre nem” – jelentette ki Oravecz Márton.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!