2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Rekordszámú futó állt rajthoz a Zúzmara Fesztiválon

Rekordot hozott az idei Zúzmara Futófesztivál: idén összesen 5600-an álltak rajthoz a szokásos januári sportrendezvényen, Budapesten. A Hungexpo területén megtartott fesztiválon három táv közül választhattak a résztvevők, de volt, aki mindháromra benevezett. A szervezők szerint Magyarországon rendkívül népszerű szabadidősport a futás.

  • Rekordszámú futó állt rajthoz a Zúzmara Fesztiválon

Több ezre álltak rajthoz a Kata a Zúzmara Futófesztiválon. A versenyzők amatőrök, volt azonban, aki komolyan vette és napi 15 kilométer futással készült erre a versenyre.

„Én két éve futok, és ma jött az az elvetemült ötlet, hogy mind a három versenyszámban indultam, ez lesz a 10 kilométer” – mondta Tóth Barnabás.

A versenyzők három táv közül választhattak: 5, 10 kilométer és félmaraton. Utóbbi Magyarország hatodik legnagyobb félmaraton távja. A pályát a Hungexpo területén és a közvetlen környékén jelölték ki.

„Tudunk futni 35 fokos kánikulában is és tudunk futni mínusz tíz fokban is. Csak az a nagyon fontos, hogy nem ma kell egyéni csúcsot futni, amikor picit kanyar van, ott a jég, ott a locspocs, a víz, akkor lassabban egy kicsit. Nincs jelentősége, csak a teljesítésnek, a célba érkezésnek. Majd a Vivicitta-n, áprilisban, ott lehet döngetni, és futhat a húsz éves is, meg a hatvan éves is egyéni csúcsot” – mondta Kocsis Árpád, Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál versenyigazgatója.

Kocsis Árpád szerint olyan erős a magyar amatőr futó mozgalom, hogy januárban is tömegeket lehet vele megmozgatni. Az idén immár negyedik alkalommal megrendezett Zúzmara Futófesztiválon például már létszámlimiteket kellett meghatározni, összesen azonban így is 5600-an álltak rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!