2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Sport

Tragédia a 28. Nike Budapest Félmaratonon

Meghalt egy futó a 28. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon, a 26 éves férfi a Dózsa György útnál esett össze, a mentők nem tudták újraéleszteni. A csaknem 22 kilométert rekordszámú versenyző teljesítette.

Kilencezer futó rajtolt el a 28. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon a Városligetből. „Csapatokkal együtt több mint 12 ezren futnak a mai napon, soha ennyi külföldi nem jött még, 65 országból vannak itt – közölte Kocsis Árpád versenyigazgató a versenyt megelőzően. – Hihetetlen, óriási szám, és azt gondolom, hogy a hangulat is okkal magasabb, mint az előző években volt, minél többen vagyunk, annál több ember izgatott” – tette hozzá.

1600 külföldi nevezett a világ minden tájáról, érkeztek versenyzők Spanyolországból, Örményországból, Chiléből és Malajziából is. „Ez a második félmaraton, amin részt veszek, és nagyon boldog vagyok, mert 2 perccel jobb időt futottam, mint múltkor. Nagyon boldog vagyok. Ez egy csodálatos város és ország” – mondta egy madridi versenyző.

A külgazdasági államtitkár 1 óra 29 perc alatt futotta le a csaknem 22 kilométeres távot, amivel megdöntötte saját rekordját. „Ez eddig a legjobb időm. Nem gondoltam, hogy most ez sikerül, merthogy eddig a futsalra koncentráltam az elmúlt időszakban, és az edzőink nem szeretik, ha hosszútávot futunk mellette, meg még péntekről az első NB1-es meccsem itt van a lábamban, de úgy tűnik, hogy sikerült” – nyilatkozta Szijjártó Péter a Hír Televíziónak.

A férfi kajak négyes vezérevezőse szombaton még hajóban ült az országos bajnokságon. „Picit azért fáradt vagyok, ugyanis magyar bajnokságról jöttem, tegnap még kajakverseny volt, ma futóverseny. Úgy érzem ez nagyon szép zárása az évnek, most már jöhet a szabadság” – mondta Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozó.

A félmaratont egy kenyai férfi nyerte 1 óra 6 perccel. A magyarok közül a férfiaknál Kovács Tamás, a nőknél pedig Papp Krisztina ért elsőként célba. A győztesek pénznyereményt és kupát vihettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!