2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Rasovszky Kristóf az év legjobbja a Swimming Worldnél

  • Rasovszky Kristóf az év legjobbja a Swimming Worldnél

Rasovszky Kristófot választotta az év legjobb férfi nyíltvízi úszójának a világ legtekintélyesebb úszómagazinja, a Swimming World. A hazai szövetség pénteki tájékoztatásából kiderül, hogy a magyar úszó a nyári Európa-bajnokságon nyújtott történelmi teljesítményével érdemelte ki az elismerést, míg a nőknél a hasonlóan eredményes holland Sharon van Rouwendaal lett a legjobb.

„A mindössze 21 esztendős magyar úszó egy évvel azután, hogy bemutatkozott az első komolyabb felnőtt, nyíltvízi világversenyén, a tavalyi világbajnokságon, fantasztikus fejlődésről tett tanúbizonyságot, és valósággal letarolta az év legrangosabb versenyét, az Európa-bajnokságot” – írta a lap, amely interjút is közölt vele.

Rasovszky Kristóf – aki az Európa-bajnokságok történetében első férfiversenyzőként mindhárom egyéni számban érmes lett, győzött 5 és 25 kilométeren, és milliméterekkel lemaradva lett ezüstérmes 10 kilométeren – többek között elmondta: „Leírhatatlan volt, hogy két arannyal és egy ezüsttel jöhettem haza Glasgow-ból. Habár titkon úgy indultam el az Európa-bajnokságra, hogy három érmet szeretnék nyerni, arra nem gondoltam, hogy ez majdnem három arany lesz.”

Céljaival kapcsolatban egyértelműen fogalmazott: a világbajnokságon és az olimpián is érmet akar nyerni.

A Swimming World Magazine 1964 óta választja meg az év úszóját, 2004 óta pedig a nyíltvízi szakágban is megnevezi a legjobbakat. Ez idáig egy magyar, Risztov Éva érdemelte ki ezt az elismerést a sportágnak ebben a válfajában, a 2012-es londoni sikere után.

Rasovszky most Risztov mellett olyan nagyszerű elődökhöz csatlakozott, mint a medencében remeklő, háromszor legjobbnak választott Egerszegi Krisztina (1991, 1992, 1996), valamint a kétszer első Darnyi Tamás (1987, 1991), továbbá Güttler Károly (1993).

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!