2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Sport

Pistorius-ügy: ha van pénzed, bármit megtehetsz?

Megosztja Dél-Afrikát Oscar Pistorius ügye. A műlábú futót pénteken engedték szabadon – óvadék ellenében. A sportoló továbbra is azt állítja, betörőnek nézte barátnőjét, és azért lőtte le. Az ügyész szerint azonban előre megfontoltan gyilkolt.

Oscar Pistoriust péntek délután engedték szabadon 25 millió forintnyi óvadék ellenében. A bíróság szerint a sportolót az egész világon ismerik, ezért nem tud elszökni. Lakásába, a gyilkosság helyszínére nem mehet vissza, ezért nagybátyjánál töltötte az éjszakát.

A tárgyalás júniusban folytatódik, a műlábú sportoló addig folytatja az edzést. Hetente kétszer kell a rendőrségen jelentkeznie, ez idő alatt Pretóriát csak engedéllyel hagyhatja el, és nem ihat alkoholt sem.

„Csalódott vagyok, mert ez azt jelenti, ha van pénzed, bármi lehetséges. Lelősz valakit, és szabadlábra helyeznek” – fogalmazott egy nő.

A bíró pénteken bírálta a nyomozás vezetőjét, aki szerinte fontos nyomokat hagyott figyelmen kívül és megváltoztatta a vallomását. Nemrég az is kiderült, a rendőrtisztet is gyilkossági kísérlettel vádolják, ezért elvették tőle az ügyet.

„Dél-Afrika igazságszolgáltatása a legjobbak között van a világon! Ez egy fair döntés, mérlegelték az összes körülményt” – mondta egy férfi.

Az áldozat családja közölte, szeretnék, ha a tárgyaláson kiderülne az igazság. Oscar Pistorius azt állítja, betörőnek nézte barátnőjét, ezért lőtte le. Az ügyészek szerint viszont féltékenységből, előre megfontoltan gyilkolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Másodszor is magyar hokisiker az Alba Arénában

Másodszor is magyar hokisiker az Alba Arénában

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott másodszor is - ezúttal 3-2-re - legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Arénában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!