2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Sport

Pengeélen táncol az egykori sztrárgárda

A túlélésért küzd az ország egykori legeredményesebb egyesülete. A 100 éves BVSC-től az évtizedek alatt az élsportolók elmentek, jelenleg leginkább csak az utánpótlással foglalkozik a klub. A MÁV tulajdonában lévő Szőnyi úti sporttelepet a zuglói önkormányzat venné át.

Több száz millió forintos adóssággal küzd a BVSC. Az 1911-ben alakult vasutasklub egykor az ország tíz legelismertebb és legeredményesebb egyesülete közé tartozott. Olimpiai és világbajnok sportolók versenyeztek a klub színeiben. A felnőtt sportolók létszáma mára visszaesett, inkább a fiatalok gyakorolnak a BVSC-ben. Az épületek állapota is jelentősen romlott. A klubnak nincs pénze a felújításra.

– A klub jelenlegi tartozása százötven millió forint környékén van. Ez egy szállítónál gyűlt össze leginkább, ami a Fővárosi Gázművek – nyilatkozta a Stoppernek a BVSC elnöke.

Szentpáli Gábor azt mondja tavaly februárban15 millió forint volt a gázszámla, ami leginkább az uszoda fenntartására ment el. A kiadásokat képtelenek a jegybevételekből és a tagdíjakból fedezni. Az egyesület több mint 10 éve 30 millióval tartozik tulajdonosának, a MÁV-nak is.

– A BVSC közüzemi szolgáltatásokat kapott a MÁV-tól, amiért általában nem fizetett. Ezeket az állami vasúttársaság rendezte bizonyos időközönként, amikor már ez drasztikus méreteket öltött. Ez a legutolsó rendezési procedúra maradt el, de az akkori cégvezetők közölték, hogy ezt a tartozást be kell fizetnie a BVSC-nek. 3 vagy 4 évvel ezelőtt kötöttünk egy megállapodást, azóta havonta azokból a támogatásokból, amiket a MÁV folyósít a BVSC számára, levonja azokat a tartozásokat, amik vele szemben állnak fenn – egészítette ki szavait  Szentpáli.

A Magyar Államvasutak ugyan támogatja a klubot, de ugyanakkor bérleti díjat is kér a tulajdonában lévő egyesülettől, ez csak a Szőnyi úti sporttelepért évente bruttó negyven millió forintot. A Stopper hiába kereste a MÁV-ot, nem kaptak választ kérdéseinkre. Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere szerint a megoldást az jelentené, ha az önkormányzat átvenné az egyesület tulajdonjogát.

– Ha most megvan a tulajdonjog, utána egy-két év, amíg elkezdhetjük rendbe tenni a szakosztályok által használt épületeket. Tudom, hogy nem a legrosszabb állapotban lévő ingatlanegyüttesről van szó, de ahogy én látom kritikus állapotban, van, tehát kell is és szükséges is rákölteni – jelentette ki Papcsák Ferenc.

A tulajdonjog januárjában kerülhet a XIV. kerületi önkormányzathoz. Az évtizedek alatt leromlott Szőnyi úti sporttelep újra fejlődésnek indulhat.

A Budapesti Vasutas Klub történetéről további részletek a Stopper 19.30-kor kezdődő adásában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!