2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott kastélyok - Aranyszőnyeg - A gernyeszegi Teleki-ház

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Pelé miatt még a háború is szünetelt

Pelé miatt még a fegyvert is letették – derült ki, mikor a brazil csillag Magyarországon járt. A fekete gyöngyszem baráti viszonyt ápolt Puskás Ferenccel, és azt mondja: nem valószínű, hogy születik még egy olyan játékos, mint a száguldó őrnagy.

A legendás fénykép Puskásról és Peléről. A brazil szerint a magyarok klasszisa nemcsak a pályán, hanem azonkívül is példakép volt. „Nem könnyű olyan játékost találni, mint Puskás volt. Nagyon ritka az olyan tehetséges és intelligens játékos, mint amilyen ő is volt. Sokszor találkoztam vele, és nagyon sokat beszélgettünk a fociról. Olyan játékosok, mint ő, Beckenbauer vagy George Best, nem sűrűn születnek. Ugyanis nemcsak az a fontos, hogy mit csinál egy futballista a pályán, hanem az is, hogy milyen ember a pályán kívül” – vélekedett a háromszoros világbajnok.

Pelé 2000-ben megkapta a FIFA évszázad labdarúgója elismerést, majd az idén tiszteletbeli aranylabdával is jutalmazta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. Ma már az UNICEF nagyköveteként igyekszik segíteni a rászorulókon, játékoskorában azonban még akaratán kívül is elérte, hogy letegyék a fegyvert a nigériai Logosban dúló polgárháború szemben álló felei. „Akkor olyan történt, amit senki nem várt. Abban az időben nem volt annyira fejlett a kommunikáció, mint ma, és a Santosszal abban az időben komoly föld körüli túrákon vettünk részt. Az igazgatónk nem tudott arról, hogy Nigériában polgárháború zajlik. A meccs idejére azonban letették a fegyvert a felek, de sajnos, amint elhagytuk az országot, kiújultak a harcok. De legalább addig nem harcoltak, amíg mi fociztunk. Azt gondolom, a foci ma is egy nagyon népszerű sportág, és ennek köszönhetően akár hasonló csodákra is képes” – mondta Pelé.


Pelé az egyetlen valaha élt labdarúgó, aki háromszor is világbajnoki címet nyert, de emellett a mozivásznon is letette névjegyét. A jórészt Magyarországon forgatott Menekülés a győzelembe című filmben olyan hírességekkel szerepelt együtt, mint Sylvester Stallone vagy Bobby Moore.

További részleteket a Hír TV Stopper című műsorában láthatnak hétfőn 21.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!