2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Sport

Paralimpia: Major Endre bronzérmes asztaliteniszben

Az asztaliteniszező Major Endre bronzérmet szerzett szerdán az MS1-es kategóriában a párizsi paralimpián.

  • Paralimpia: Major Endre bronzérmes asztaliteniszben

Az 55 éves, Európa-bajnok játékos - aki Rióban negyedik, Tokióban pedig ötödik volt - már azzal bebiztosította dobogós helyezését, hogy kedden megnyerte a negyeddöntőjét, mivel ebben a sportágban nem rendeznek bronzmérkőzéseket.

A kerekesszékes szegedi pingpongos szerdán azzal a brit Robert Daviesszel mérkőzött a legjobb négy között, akit a tavalyi, sheffieldi Eb döntőjében 1:2-ről fordítva legyőzött, s ezzel egyben megszerezte magának a kvótát a mostani paralimpiára.

A szerdai összecsapást nem kezdte jól, 0-6 után szerezte az első pontját, és bár aztán felzárkózott, a szigetországi ellenfél került szettelőnybe. A második játszmában is Davies irányított, könnyedén gyűjtögette a pontokat, Major pedig sokat hibázott, így hamarosan kétjászmás hátrányba került.

A harmadik felvonásban végig Major vezetett - 8-7-nél időt kért Vigh Zsolt szövetségi kapitány -, és végül szoros végjátékban sikerült szépítenie, a negyedik szett pedig óriási izgalmakat hozott.

A brit visszavette az irányítást, 7-2-re elhúzott, de Major nem adta fel és kiegyenlített, majd miközben három meccslabdát hárított, többször neki volt labdája az egyenlítéshez. 15-14-nél aztán Davies kihasználta a negyedik mérkőzéslabdáját, így ő jutott a pénteki döntőbe, míg a magyar játékos bronzéremmel fejezte be szereplését a francia fővárosban.

"Nagyon jó mérkőzés volt, végre volt valami izgalom, nagyon élveztem - mondta mosolyogva a vegyes zónában Major Endre. - Két stílus találkozott. Ő erősebb, nagyobbakat pörget, én pedig ilyenkor teljesen védekezésre vagyok kényszerítve. Ha visszaadok neki labdát, akkor ő megöli. Nem tudok olyan erősen ütni, mint ő, ezért beejtésekkel igyekeztem megoldani a labdameneteket. Viszont hatalmas csavarásokat tesz bele, ezért az első két szettben nem is tudtam mit kezdeni a labdáival, utána kezdtem ráérezni, de ez már kevés és késő volt. Érezhető volt, hogy nagyon felkészült ellenem. Jobb volt, gratulálok neki!"

A körülményekkel, a hatalmas szurkolással kapcsolatban az újdonsült paralimpiai bronzérmes azt mondta, ilyenben még nem volt részük soha.

"Olyan atmoszférát teremtett a párizsi közöség, amilyet még nem éltem át soha. Nyilván szokatlan volt, de én ezt is nagyon pozitívra értékelem, hogy kijöttek és szurkoltak nekünk. Nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Minden szempontból az első helyen van a pályafutásomban ez a paralimpia, lett egy érmem, a hangulat, a helyiek lelkesedése pedig felejthetetlen."

A játékos harmadszor szerepelt paralimpián, a folytatással kapcsolatban azonban még nem döntött, ahogy fogalmazott: "Amíg érzem, hogy van motivációm, addig csinálom."

Major Endre a párizsi magyar küldöttség harmadik érmét szerezte, egy-egy arany és ezüst után az első bronzot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!